Fotografia amb el grup de dones i homes que integren l'equip de Xarxanet.org

Xarxanet.org és la xarxa associativa i de voluntariat de Catalunya, un portal d’internet en llengua catalana posat en marxa el 2003. Xarxanet.org és un projecte impulsat pel Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya on les entitats són les veritables protagonistes. Aquestes són les gestores i promotores dels diferents portals aportant una informació d'actualitat i de qualitat i establint mecanismes de relació i interacció entre el món associatiu i la ciutadania. Mitjançant el treball conjunt, les entitats promotores i col·laboradores del projecte, són les qui cogestionen i aporten els continguts, les informacions i els recursos.

Xarxanet.org està impulsada pel Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya i compta amb la col·laboració d’entitats referents del sector de l’associacionisme i el voluntariat.

El portal va néixer el l’any 2003 amb la voluntat de dotar de presència a les entitats no lucratives des d’un mitjà públic. En el seu moment va ser pioner com a portal d’associacionisme i voluntariat.

El desembre de 2008 el portal fa un canvi de disseny gràfic i d’orientació millorant l’accessibilitat, la usabilitat i l’estructuració de la informació.

L’octubre de 2009 s’implementen algunes millores de plataforma i de disseny per millorar la interacció i la participació de l’usuari.

L’any 2018 s’estrena una nova imatge de xarxanet, adaptada a tota mena de dispositius i liderada per l’equip de disseny de Pixtin.

Al llarg dels anys el projecte ha anant incorporant les eines 2.0 com a part integrada al web guanyant així també una presència important a les xarxes socials.

Xarxanet té per objectiu enfortir les entitats i millorar la tasca de les persones voluntàries per tal de reforçar un sector que permet la transformació i la millora de la nostra societat.

Per aconseguir aquesta fita el projecte xarxanet.org es marca quatre objectius relacionats amb l’associacionisme i el voluntariat:

 • Difondre al conjunt de la societat les activitats de les entitats catalanes de tots els sectors associatius (social, ambiental, cultural, comunitari i internacional)

 • Reflexionar i generar opinió i debat al voltant de l’associacionisme, el voluntariat i el tercer sector.

 • Assessorar i acompanyar les entitats per tal que aconsegueixin enfortir-se i millorar el seu funcionament.

 • Ser un punt de trobada i generació de xarxa entre associacions i persones voluntàries, tot aprofitant diferents plataformes i xarxes socials.

 • Fes sentir la teva veu publicant els teus cursos i actes.
 • Estigues al dia del món de l’associacionisme i el voluntariat a través dels diferents butlletins.
 • Troba les darreres convocatòries de finançament.
 • Assessora’t gratuïtament en temes jurídics, econòmics o de comunicació i noves tecnologies.
 • Deixa’t acompanyar sense cap cost en temes de formació i projectes.
 • Descobreix els documents de referència del sector a la secció Biblioteca.
 • Coneix bones pràctiques d’altres entitats.
 • Observa què opina el sector.
 • Participa!

 • Publica les teves dades de transparència i genera una fitxa de la teva entitat.

Xarxanet acosta cada setmana la realitat de les entitats a través de reportatges, notícies i entrevistes que permeten descobrir els diferents àmbits del voluntariat.

Però també aglutina un munt de crides de voluntariat a la seva secció ‘Fes Voluntariat’

D’altra banda a Xarxanet també hi pots trobar una àmplia oferta de cursos per formar-te com a persona voluntària.

Si formes part d’una entitat no lucrativa legalment constituïda pots formar part del conjunt d’entitats col·laboradores de Xarxanet.org i publicar els teus propis continguts! Pots donar d'alta la teva entitat des del formulari de registre.