Icona d'una fletxa apuntant cap avall 
Icona d'una fletxa apuntant cap avall 
CERCA AVANÇADA
Leave blank for all. Otherwise, the first selected term will be the default instead of "Any".
Leave blank for all. Otherwise, the first selected term will be the default instead of "Any".
Leave blank for all. Otherwise, the first selected term will be the default instead of "Any".

biblioteca

Documents d’interès per a les entitats de descàrrega gratuïta.

 Font:
Delgado, Lucía, López, Daniel (Coords.)

L'informe analitza l’evolució de l’emergència habitacional durant els darrers anys i les seves conseqüències en la salut de les persones.

 Font:
Hierro, Alba
Colectic - 2020

De les conclusions de la recerca s'aprecia que les entitats TIC estan molt compromeses amb el valor de la sobirania tecnològica i lideren la iniciativa del canvi cap a una economia social i solidària més responsable i crítica en l’ús de les TIC.

 Font:
Abril, Paco; Romero, Alfons

L'objectiu d'aquest informe de diagnòstic és analitzar l'escletxa de gènere existent en l'accés al mercat laboral dels i les joves menors de 30 anys a través de l'emprenedoria, en el context de Catalunya.

 Font:
Clotet Masana, Montserrat; Clotet Masana, M. Teresa; El Despertador

La guia Reiniciem! proposa dinàmiques per acompanyar joves i adolescents en la situació de post-confinament a causa de la COVID-19. Les dinàmiques se centren en diversos aspectes del procés d’aprenentatge i creixement, especialment en reconèixer allò que hem perdut i valorar les fortaleses personals que hem mobilitzat en l’adaptació al confinament.

 Font:
Generalitat de Catalunya. Departament de Treball, Afers Socials i Famílies

Setena monografia de la Llei del Voluntariat que aborda el paper de les persones destinatàries de l’acció voluntària i és un treball de l’equip tècnic de Càritas Diocesana de Barcelona i la DGACC.

 Font:
G. Berrio, Andrés; Calderó, Clara; Cardona, Diana [et al.]

Un total de 223.463 deportacions entre el 2010 i el 2019 a l'Estat espanyol, i 21.711 processos de retorn forçosos realitzats durant el darrer any, la xifra més alta registrada des del 2019. Aquestes són algunes de les dades que recull l'informe realitzat per Irídia i Novact.

 Font:
Alcalde Campos, Rosalina (Dir.)

L'anàlisi dels indicadors socials i de salut d'aquest estudi mostren l’enorme efecte que exerceix la classe social en la salut del infants. Per tant, evidencien que els previsibles efectes socials devastadors que pot causar la pandèmia, faran empitjorar les situacions de desigualtat i vulnerabilitat dels nens i de les nenes pel que fa a la seva salut.

 Font:
Fundació Hàbitat3

L’informe analitza la situació d’accessibilitat i d’ús d’Internet de les famílies ateses per la Fundació Hàbitat3 i reflexionar sobre una sèrie de propostes que contribuirien a reduir les desigualtats que pateixen i per tant, a reforçar el seu procés d’autonomia.

 Font:
Xarxa Vives d'Universitats

El document proporciona indicacions sobre com el professorat pot ajudar l’alumnat a incorporar la perspectiva de gènere en la recerca, especialment en els Treballs Finals de Grau i Màster.

 Font:
Xarxa Vives d'Universitats

A través d'aquest document es fa una reflexió sobre el paper de la comunicació en la construcció de les desigualtats. Aporta recursos que permeten al professorat i l'alumnat universitari prestar atenció a les dinàmiques de gènere