3r cicle de Formació en perspectiva LGBTI+ per a entitats juvenils

 Font:
Barcelona
Dilluns, 18/11/2019 fins Dilluns, 09/12/2019

El Consell de Joventut de Barcelona i el Centre de Recursos per a les Associacions Juvenils de Barcelona organitzen la tercera edició de la Formació en perspectiva LGBTI+ que tindrà lloc els mesos de novembre i desembre.

La Formació en perspectiva LGBTI+ per a entitats juvenils que organitza el Consell de Joventut de Barcelona i el Centre de Recursos per a les Associacions Juvenils de Barcelona té per objectiu reflexionar i dotar de recursos les entitats per poder fer dels seus espais associatius llocs més segurs i còmodes per a tots i totes les joves independentment de la seva identitat I expressió de gènere I orientació afectivo-sexual.

Els cursos que impartiran entitats especialistes en qüestions de gènere, sexualitat i discurs 'queer' els dilluns a les 18 h a l'Espai Jove La Fontana són gratuïts però cal inscriure-s'hi prèviament a través d'aquest formulari.

El cicle de formacions està dirigit a les entitats, col·lectius o associacions joves de Barcelona.

PROGRAMACIÓ

Introducció al marc conceptual – AECS 


Dilluns 18 de novembre, 18 h
 - Sala Marieta, Espai Jove la Fontana 


Exposició dels conceptes bàsics de la diversitat afectivosexual i d'expressió i identitat de gènere, tractament de prejudicis, rumors, mites i estereotips sobre el col·lectiu LGBTI+, i trencament de tabús i resolució de dubtes. Les membres d'AECS exposaran les qüestions socials, psicològiques i físiques que afecten les persones LGTBI; així com els estereotips, mites i tabús que es poden trobar en l'àmbit sanitari.

Les identitats LGBTI+, els espais i la interseccionalitat – SinVer


Dilluns 25 de novembre, 18 h
 - Sala Marieta, Espai Jove la Fontana 


Sessió amb l'entitat juvenil Sinver destinada a analitzar com la identitat de gènere i/o la orientació afectivosexual condicionen l'ús dels espais tant físics com simbòlics i tant públics com privats per part de les persones que formen part del col·lectiu LGBTI+. Analitzarem a través de la nostra experiència personal quines relacions de poder establim amb l'entorn i com les identitats en formen part mitjançant el concepte «interseccionalitat».

Què fem davant una agressió LGBTIfòbica? – Observatori Contra l'Homofòbia


Dilluns 2 de desembre, 18 h
 Sala Marieta, Espai Jove la Fontana

Sessió destinada a pautar la nostra actuació davant un cas de LGBTIfòbia al nostre entorn. Quin és l'estat de la LGBTIfòbia a Catalunya? Què és la llei 11/2014? Quines entitats responen davant les agressions? Què podem fer personalment? L'Observatori Contra l'Homofòbia exposarà el seu recull anual d'agressions i explicarà com protocolaritzar les agressions a una entitat o a un acte públic.

Aturem el bullying i l'assetjament entre menors – Conexus

Dilluns 9 de desembre, 18 h 
- Sala Marieta, Espai Jove la Fontana

Més de la meitat de les persones LGTBI han viscut situacions de bullying als àmbits educatius. Disposar d'eines i coneixements que permetin abordar aquesta problemàtica tant amb les persones agressores com amb les agredides que ho pateixen és d'especial importància per a tot tipus de centres i serveis en l'àmbit de l'educació, la salut o el jovent. L'Associació Conexus d'atenció, formació i investigació psicosocial està especialitzada en casos de bullying i ens ensenyarà a gestionar i prevenir situacions d'assetjament entre joves i menors.

Data: 

Dilluns 18 nov

Hora: 

18:00

Organitzador: 
Consell de Joventut de Barcelona i Centre de Recursos per a les Associacions Juvenils de Barcelona
Correu electrònic de l'organitzador: 
cjb@cjb.cat