Adolescents tutelats i en privació de llibertat: els seus drets, la seva recuperació

Jornada sobre els drets dels i de les adolescents tutelats i en privació de llibertat
Barcelona
Dilluns, 26/06/2017

El Síndic de Greuges de Catalunya organitza aquesta jornada sobre la intervenció amb joves tutelats o en privació de llibertat amb l'objectiu d'aportar-hi relfexionas de professionals. Tindrà lloc el 26 de juny, a Barcelona.

El Mecanisme Català de Prevenció de la Tortura (MCPT) visita regularment centres on viuen adolescents (tutelats per l’Administració i/o sotmesos a una mesura penal). Amb aquesta jornada, el Síndic de Greuges de Catalunya pretén aportar reflexions de professionals sobre com ha de ser aquesta intervenció, educativa i terapèutica, per garantir la recuperació dels adolescents, des de l’acompanyament i el suport, i la seva adquisició de competències i autonomia per a la transició a la vida adulta.

Programa:

17.30 h Presentació. A càrrec de Rafael Ribó, síndic

18.00 h

  • Protecció o risc? Victimització i símptomes de desajuts en joves tutelats de Catalunya. Modera: Noemí Pereda, professora titular de Victimologia i membre del Consell Assessor de l'MCPT del Síndic de greuges
  • Sobre la cura dels adolescents tutelats per l'Administració: reflexions sobre el seu patiment i les seves necessitats. A càrrec de Mark Dangerfield, psicòleg clínic a l'Institut Universitari de Salut Mental de la Universitat Ramon Llull

19.00 h Torn obert d'intervencions i preguntes

19.15 h Cloenda i conclusions

L'aforament és limitat i és necessari realitzar la la inscripció prèvia escrivint a cpleguezuelos[arrova]sindic.cat o trucant al 933 040 108.

Data: 

Dilluns 26 juny

Hora: 

17:30

Correu electrònic Organitzador: 
cpleguezuelos@sindic.cat
Organitzador: 
Síndic de Greuges de Catalunya