Amunt, Igualada! Homenatge als sanitaris de la Conca d'Òdena i a la ciutat

 Font:
Igualada
Divendres, 10/07/2020 fins Dissabte, 11/07/2020

“Amunt, Igualada!” és l’eslògan de l’European Balloon Festival d’enguany, una edició marcarà l’inici de l’enlairament metafòric de la ciutat d’Igualada després de superar els difícils mesos de la pandèmia de la Covid-19.

“Amunt, Igualada!” és l’eslògan de l’European Balloon Festival, per marcar l’inici de l’enlairament metafòric de la ciutat d’Igualada després de superar els difícils mesos de la pandèmia de la Covid-19.

S'ha adaptat a lla nova situació reduint la seva durada: seran dos dies amb els vols matinals de divendres dia 10 i dissabte dia 11 de juliol a les 7h del matí perquè tothom en pugui gaudir des de balcons i terrats.

El Festival, que arriba a la 24ena edició, serà un homenatge als sanitaris de la Conca d’Òdena, i és per això que el vol inaugural de divendres sortirà de davant de l’Hospital d’Igualada. A més, tindrà com a passatgers una trentena de sanitaris; treballadors de l’Hospital i dels Centres d’Atenció Primària, entre d’altres equipaments de salut. L’organització del festival vol agrair així la seva tasca durant la pandèmia que va assetjar amb especial duresa la Conca d’Òdena.

Dissabte dia 11, els globus s’inflaran i s’enlairaran des de diferents places de la ciutat perquè tots els igualadins puguin veure’ls de prop des de balcons i terrats de casa mateix, o bé des de llocs alçats i propers de la ciutat d’Igualada, com el mirador de Montserrat, la muntanya del Pi o d’altres punts de l’Anella Verda, sempre evitant la concentració d’espectadors. Algunes de les places des d’on s’enlairaran els globus seran la Plaça de l’Ajuntament, la Plaça de Cal Font, el Parc del Xipreret, el Camp de Futbol del barri de Fàtima, el Pati de l’Escola Ramon Castelltort, o el mateix Parc Central. La voluntat dels organitzadors és distribuir geogràficament els enlairaments perquè es puguin veure els globus des dels diferents barris de la ciutat.

L’altre canvi d’enguany és que el festival no convidarà pilots internacionals, però sí que hi seran els pilots catalans que habitualment hi participen i també d’altres de fora del país que es puguin desplaçar amb mitjans i recursos propis i que han mostrat interès a participar al festival tot i no estar convidats per l’organització. En total, l’organització calcula que seran uns vint-i-cinc els globus que ompliran de colors el cel d’Igualada els dies 10 i 11 de juliol.

L’European Balloon Festival està impulsat per l’Ajuntament d’Igualada i l’empresa fabricant de globus Ultramagic, amb el suport de les empreses de vol Globus Kon-Tiki, Camins de Vent, Anoia Balloons i el patrocini de Vitogas.

Un any més, s’anima a tothom a penjar les imatges dels globus a les xarxes socials amb les etiquetes #veigglobus i #EbfIgd.

La festa infantil de dissabte a la tarda es mantindrà per diferents punts de la ciutat per evitar aglomeracions, com ara l’Escorxador, l’Estació Vella, el pati del Museu Comarcal de l’Anoia i els patis de les escoles Garcia Fossas i Ramon Castelltort.

Data: 

Divendres 10 jul

Hora: 

07:00

Correu electrònic Organitzador: 
atencio.ciutadana@aj-igualada.net
Organitzador: 
Ultra Magic Ballons