Càpsula d'Educació Social. Mediació: professió, especialització o eina?

Guants de boxeig_truebluetitan_Flickr
Dijous, 12/12/2013

Quin és l'abast de la mediació? Mereix ser considerada una "nova professió"? O ha de ser considerada una eina de treball a disposició dels diferents perfils professionals entre ells, els educadors socials?

Gestionar conflictes ha estat sempre una tasca habitual dels educadors i les educadores socials que han fet servir la mediació com a eina. Més recentment s’han anat consolidant projectes i experiències, públiques i privades, amb l’encàrrec exclusiu de prevenir i gestionar els conflictes. Aquests encàrrecs estan sent assumits per diferents perfils professionals, entre ells el de l’educador/a social.

A partir d’aquí, cal preguntar-se quin és l’abast de la mediació:

  • Mereix ser considerada una “nova professió”?
  • És una de les possibles especialitzacions per als educadors socials?
  • O ha de ser considerada una eina de treball a disposició dels diferents perfils professionals?

Des del Col·legi d'Educadores i Educadors Socials (CEESC) ho analitzaran amb la nostra participació i l'anàlisi d'alguns casos concrets. A càrrec de Laia González, educadora social i mediadora del Servei de Mediació Comunitària de l’Ajuntament de L’Hospitalet i Óscar Negredo, educador social i coordinador del mateix servei.

Aquesta Càpsula forma part del programa de formació contínua adreçada a persones mediadores de l’àmbit de mediació familiar, d’acord amb l’article 21 de formació contínua de les persones mediadores del DECRET 135/2012, de 23 d'octubre, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 15/2009, del 22 de juliol, de mediació en l'àmbit del dret privat.

Amb el suport de: Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya.

Dia: dijous, 12 de desembre.

Hora: 18.30h.

Lloc: Seu social del CEESC. Carrer Aragó 141, 4a planta, Barcelona.

Data: 

Dijous 12 des

Hora: 

18:30

Correu electrònic de l'organitzador: 
projectes@ceesc.cat