Càpsula sèniors. Educació social: I ara, l’economia social, l’economia de les persones

economia social
Barcelona
Dimarts, 23/05/2023

Aquesta càpsula té com a objectiu definir els conceptes bàsics de l’economia social, coneixent-ne els valors, els reptes i les oportunitats que suposa, posant la mirada sobre l’economia social i solidària.

Aquesta càpsula del Col·legi d'Educacdores i Educadors Socials de Catalunya té com a objectiu definir els conceptes bàsics de l’economia social, coneixent-ne els valors, els reptes i les oportunitats que suposa, posant la mirada sobre l’economia social i solidària. En aquest espai, s’abordarà en profunditat quina és la seva situació actual i futura, tot fent èmfasi en el paper que hi juga l’educador/a social.

La rellevància de l’economia solidària resideix en la seva perspectiva més justa, sostenible i humana, postulant-se com a model econòmic alternatiu. El que pretén aquest enfocament és transformar les relacions econòmiques, prioritzant la satisfacció de les necessitats de les persones i de les comunitats per sobre de la maximització del benefici econòmic.

En aquesta sessió s’exploraran les vinculacions entre l’economia social i l’educació social. L'economia social es presenta com una eina valuosa per a promoure la inclusió social i la igualtat d'oportunitats, fomentant la participació activa i conscient de les persones en la vida econòmica i comunitària. Aquest model econòmic segueix els valors de la nostra professió i esdevé un àmbit molt desconegut on la figura de l’educador/a social pot incidir favorablement. Ara, més que mai, és important conèixer en què consisteix l’economia social, l’economia de les persones.

A càrrec d’Elisenda Vegué, directora d’Innovació socioeconòmica de Barcelona Activa. Llicenciada en Psicologia, Màster en Mediació Familiar Sistèmica i Postgrau en Mediació Intercultural i Social. La seva experiència se centra en la inserció sociolaboral, el desenvolupament socioeconòmic, l’acció comunitària, la gestió de conflictes, l’educació i la promoció i innovació socioeconòmica.

Amb la presentació i dinamització de Julio Martínez, educador social, col·legiat 3920, amb formació en Enginyeria i Sociologia. Expert en Economia Social, Centres Especials de Treball i Empreses d’Inserció amb una extensa experiència. Es membre del grup Sèniors del CEESC.

Data: 

Dimarts 23 Maig

Hora: 

18:00

Organitzador: 
CEESC
Correu electrònic de l'organitzador: 
comunicacio@ceesc.cat