Col·loqui "Un llarg camí d’arribada: com acollim les famílies refugiades?"

Col·loqui "Un llarg camí d’arribada: com acollim les famílies refugiades?"
Granollers
Dijous, 04/05/2017

Social.cat organitza una trobada per reflexionar sobre com estem acollint als refugiats i debatre sobre la resposta de les institucions a les demandes d'asil d'aquestes persones.

El mitjà digital Social.cat i la seu de la UVic-UCC a Granollers, impulsen el quart col·loqui "Socialitzant", amb un debat sobre la crisi dels refugiats i sobre com acollim a les famílies refugiades. L’objectiu és reflexionar amb entitats, tècnics, professionals i experts amb la intenció de generar debat.

Aquesta és la quarta vegada que el Social.cat i la UGranollers impulsen col·loquis que aborden temàtiques diverses relacionades amb el tercer sector.

El context de la jornada

En el context de la crisi de refugiats a la Mediterrània, la Unió Europea es va comprometre a reubicar fins a 160.000 persones d’aquí a cinc mesos, però a hores d’ara només s’ha complert la reubicació de 16.340 persones provinents de Grècia i Itàlia i 15.492 de reassentaments de Turquia. En el cas de l’Estat espanyol aquestes xifres sumen 1.331 persones, malgrat que el compromís total era de 16.000.

Davant d'aquesta situació, la infància és el col·lectiu més vulnerable d’aquesta crisi. Segons Save the Children el 2015 van arribar a Europa 26.000 menors sense acompanyament. En total, van travessar la frontera 270.000 menors i, segons estimacions de l’Europol, hi ha 10.000 nens refugiats que haurien desaparegut només arribar a Europa. Al món, hi va haver el 2015 segons dades d’ACNUR 98.400 menors no acompanyats que van sol·licitar asil. Aquesta és la xifra més elevada des que es té registre.

Els ponents

Per abordar aquesta temàtica complexa, el Social.cat ha convidat cinc ponents d’àmbits diferents per donar una visió més àmplia d’aquesta realitat.

  • Carles Macian, adjunt a la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania
  • Raúl Martínez, professor de la UVic i membre del grup de recerca LMI
  • Karina Zubiaga, coordinadora de l’àrea d’acollida de la CCAR
  • Joan Mas, treballador social especialitzat en conflictes públics i mediació comunitària
  • Juana Martín, coordinadora del servei d'ajuda als refugiats de Càritas

La periodista del Social.cat, Cristina Garde, moderarà el debat.

L'entrada a l'acte és lliure i gratuïta però, aquelles persones que vulguin obtenir gratuïtament un dossier informatiu caldrà que formalitzin la seva inscripció al següent enllaç.

Data: 

Dijous 04 Maig

Hora: 

19:00

Organitzador: 
Social.cat