Conferència: "El turisme de masses: factor de desenvolupament o de destrucció?"

Parella fent-se una "selfie" a Tailàndia. Font: Pixabay
Barcelona
Dilluns, 02/05/2016

Dins el cicle “Els dilluns dels drets humans”, Justícia i Pau organitza una sessió que tindrà lloc el 2 de maig amb l’arquitecta Itziar González i l’escriptor Joan Buades.

El dilluns dia 2 de maig hi haurà una nova conferència dins el cicle “Els dilluns dels drets humans” que organitza Justícia i Pau. La sessió, que en aquesta ocasió girarà al voltant de la temàtica del turisme de masses, cercarà crear un debat al voltant de si és possible aconseguir que aquest tipus de turisme potenciat per la globalització contribueixi al desenvolupament econòmic de les regions més pobres sense causar perjudicis.

Un dels motius pels quals avui dia hi ha tants turistes és perquè s’ha creat una nova classe consumidora en els països desenvolupats i, a més, acompanyada de l’abaratiment dels mitjans de transport que han facilitat el lliure moviment pel planeta.

A priori, aquest fenomen pot generar riquesa a les zones més desfavorides. Però, a part d’això, pot afectar i modificar la vida, l’hàbitat, l’urbanisme i el paisatge de les zones? Aquestes són algunes de les qüestions que tractaran les dues persones convidades: l’arquitecta, exregidora de l’Ajuntament de Barcelona i activista política Itziar González i l’escriptor i investigador social a Alba Sud, Joan Buades.

L’acte se celebrarà a la seu de Cristianisme i Justícia i començarà a les 19h. L’entrada és lliure i no cal inscripció prèvia. També es pot seguir la retransmissió de l’esdeveniment en directe al següent enllaç.

Data: 

Dilluns 02 Maig

Hora: 

19:00

Organitzador: 
Justícia i Pau
Correu electrònic de l'organitzador: 
justiciaipau@justiciaipau.org