Curs en conflictologia: Més enllà de la frontera sud

Al curs es tractaran temes com el Golf de Guinea i la seva depredació, opulència i inseguretat. Font: Unsplash.
Barcelona
Dimarts, 20/11/2018 fins Dijous, 29/11/2018

El Servei Civil Internacional de Catalunya organitza la formació del 20 al 29 de novembre per parlar d'espoli de recursos i violència econòmica a l'Àfrica subsahariana.

Els propers 20, 21, 27, 28 i 29 de novembre el Servei Civil Internacional organitza el curs ‘Més enllà de la frontera sud’, amb l’objectiu de parlar d’espoli dels recursos, violència econòmica i conflictes armats a l’Àfrica Subsahariana.

El curs vol tractar el tema des de l’origen i les causes de les migracions que provenen de l’Africa Subsahariana, per prendre responsabilitat i consciència del passat colonial d’occident al continent africà i les conseqüències que això ha generat.

El programa aborda temes molt variats, com la conflictivitat i els processos de pau amb perspectiva de gènere o el colonialisme i el neocolonialisme a l’Àfrica Negra.

El curs conta amb la participació de col·lectius i persones que des d’una perspectiva històrica, de gènere i amb una mirada decolonial, permeten conèixer més de prop algunes de les realitats que envolten els processos migratoris.

Les restrictives polítiques frontereres que existeixen actualment a l’estat espanyol condueixen a una situació on els drets humans de les persones migrades que arriben per la frontera sud es veuen totalment vulnerats.

El cost del curs són 10€ per als socis i 35€ per les persones no sòcies. Per assistir cal emplenar el formulari d’inscripció.

Data: 

Dimarts 20 nov

Hora: 

16:30

Correu electrònic Organitzador: 
voluntariat@sci-cat.org
Organitzador: 
Centre Civil Internacional de Catalunya