Curs presencial: Com integrar la mirada interseccional i comunitària a la nostra pràctica quotidiana com a educadors socials

 Font:
BARCELONA
Divendres, 10/11/2023 fins Divendres, 01/12/2023

En diversitat de situacions, la lògica de l'exclusió pot superar la mirada professional.

Ens trobem com a professionals davant noves prioritats que donen unes dificultats afegides i són la vulneració de drets, l’impuls de la participació i la visibilitat dels col·lectius més vulnerables, així com la promoció de mecanismes de cohesió social i de respostes col·lectives a processos i necessitats col·lectives.

Entenem que els professionals de l’educació social estan formats en uns processos que no contemplen algunes de les lògiques actuals, i que en diversitat de situacions la lògica de l’exclusió pot superar la mirada del professional i per això és necessari repensar la nostra intervenció des de punts de vista integradors com la mirada interseccional.

En aquesta formació organitzada pel Col·legi d'Educadores i Educadors de Catalunya (CEESC) ens endinsarem en la comprensió d’aquestes lògiques i mostrarem algunes de les eines que podem utilitzar per a fer un abordatge innovador en la intervenció socioeducativa. Es treballarà i es presentaran eines al voltant de l’acció comunitària en els eixos comunicació, mediació i participació. Es presentaran eines i tècniques concretes en aquestes tres línies adaptades als contextos reals dels participants.

Objectius:

  • Cerca d’eines i propostes educatives per utilitzar el diàleg, la participació i la mediació per abordar les exclusions socials i identificant i rebutjant els comportaments i actituds discriminatòries envers les persones i els col·lectius.
  • Establir els eixos d’anàlisi a partir de les diversitats i dels mecanismes interseccionals d’exclusió.
  • Analitzar els mecanismes que dificulten la gestió per part de les persones, de la seva pròpia autonomia i la capacitat de prendre decisions de forma responsable i amb un alt grau d’autoestima i de participació.
  • Conèixer els mecanismes que dificulten els valors de la convivència, la responsabilitat cívica, la justícia i l’equitat impulsant-ho des d’una perspectiva comunitària.

A càrrec de Celia Premat, antropòloga, educadora social col·legiada 6915, especialista en dinàmiques comunitàries, conflicte i participació amb experiència al món de l’educació, la investigació aplicada a la planificació estratègica.

Inscriu-t'hi aquí.

Data: 

Divendres 10 nov

Hora: 

10:00

Organitzador: 
CEESC
Correu electrònic de l'organitzador: 
formacio@ceesc.cat