El Voluntariat per la llengua arriba a les 100.000 parelles lingüístiques

Parella 100.000 VxL
Barcelona
Dijous, 26/11/2015

El programa Voluntariat per la llengua (VxL), impulsat per la Direcció General de Política Lingüística i gestionat pel Consorci per a la Normalització Lingüística ha assolit aquest mes de novembre les 100.000 parelles lingüístiques.

Per celebrar aquesta fita, assolida entre 2003 i 2015, el proper 26 de novembre, a les 19.30 hores, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, la directora general de Política Lingüística i presidenta del CPNL, Ester Franquesa, i 500 participants i col·laboradors del Voluntariat per la llengua assistiran a la representació especial del musical Molt soroll per no res, dirigit per Àngel Llàcer al Teatre Nacional de Catalunya.

El programa Voluntariat per la llengua ha fet que dues-centes mil persones hagin convertit el coneixement de la llengua en conversa amb l’objectiu d’estendre socialment el català. Aquest és un esforç que s’afegeix al d’ensenyar la llengua a les persones que no en saben o que no en saben prou. Un milió i mig de persones han seguit cursos per aprendre català, en els darrers vint-i-cinc anys, al Consorci per a la Normalització Lingüística. Actualment, més d’un 60 % dels alumnes són estrangers.

Coincidint amb la celebració, al vestíbul del TNC es podrà veure l’exposició “10 anys de VxL” que recull imatges i informació sobre aquest programa de parelles lingüístiques: fotografies d’activitats, informació sobre l’extensió a altres territoris i països, materials, etc. Es lliurarà als assistents un exemplar de l’últim llibret de la col·lecció “Parlem Tu i Jo” que porta per títol Mirant al cel. “Parlem tu i jo” és una col·lecció de llibrets destinats a facilitar temes de conversa entre els participants al VxL.

Data: 

Dijous 26 nov

Hora: 

19:30

Organitzador: 
Consorci per a la Normalització Lingüística