Exposició 'La Vella Quaresma'

Cartell oficial de l'exposició 'La Vella Quaresma', una mostra d'imatgeria popular catalana. Font: Col·leccionistes de Terrassa
Terrassa
Divendres, 21/01/2022 fins Dimecres, 20/04/2022

Aquesta exposició és una mostra de la imatgeria popular del fons del folklorista Joan Amades, un dels més importants sobre cultura tradicional de Catalunya.

L'arxiu del folklorista Joan Amades és un dels conjunts bibliogràfics més importants sobre cultura tradicional catalana que es conserva al nostre territori. L'Associació de Col·leccionistes de Terrassa ha organitzat una exposició, anomenada 'La Vella Quaresma', en la qual es plasma un recull de la col·lecció d'imatges impreses d'aquest personatge popular que representa el temps que passa entre el Dimecres de Cendra fins a Setmana Santa. Les imatges han estat cedides per la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme.

Es pot gaudir de la mostra a la Factoria Cultural de Terrassa, els dimecres, dijous i divendres, de 18 h a 20 h. Per altres horaris, cal contactar al telèfon 609.935.713. Es pot visitar fins al 20 d'abril de 2022. A més, també s'hi pot trobar la visió de la Vella Quaresma als contes infantils i festes populars actuals, i una introspecció en la celebració de la tradició de la Quaresma: dejuni i abstinència, butlles i cuina tradicional.

Data: 

Divendres 21 gen

Hora: 

18:00

Organitzador: 
Associació de Col·leccionistes de Terrassa
Correu electrònic de l'organitzador: 
info@fundacioct.cat