Exposició "Plàstic. Genial o pervers, tu com ho veus?"

 Font:
L'Espluga de Francolí Conca de Barberà
Divendres, 15/02/2019 fins Diumenge, 05/01/2020

L’exposició "Plàstic. Genial o pervers, tu com ho veus?" es pot visitar fins el 5 de gener de 2020 i gira entorn aquest material, un dels que més han canviat les nostres vides.

L’exposició vol fer reflexionar al públic sobre aquest material seguint els principis del decàleg establert en la jornada Mutare, de cultura i transformació social.

El projecte explica la història del plàstic, el presenta com un invent genial que ha esdevingut pervers i convida a reflexionar sobre l’ús que en fem en l’actualitat.

D'una banda és genial per la revolució que ha suposat per la vida humana com a material resistent, econòmic, lleuger, impermeable, aïllant i perdurable. També perquè el plàstic indubtablement té advantatges en àmbits com el social, el tecnològic i el mèdic. Però per l'altre és pervers per haver esdevingut una gran amenaça per a l’ecosistema, ja que la major part del plàstic no desapareix, sinó que es descomposa en micropartícules fins el punt d'haver-se trobat, per primera vegada l'any 2018, la presència de microplàstics en la femta humana.

A l’exposició s’hi poden trobar objectes, fotografies, vídeos i instal·lacions artístiques entorn aquest material que interpel·len a les persones visitants. Formen part de la mostra col·lectius i artistes nacionals i internacionals.

Cada diumenge a les 11h es pot gaudir de visites guiades fent reserva prèvia, ja que les places són limitades.

Data: 

Divendres 15 febr

Hora: 

10:30

Correu electrònic Organitzador: 
info@museuvidarural.cat
Organitzador: 
Museu Vida Rural