Festa “Aprofitem els Aliments” a Reus

Festa Aprofitem els Aliments a Reus dissabte 15 d'octubre de 2016 (imatge: reus.cat)
Reus
Dissabte, 15/10/2016

Dissabte 15 d'octubre es celebra la festa "Aprofitem els aliments" a Reus, amb un gran dinar contra el malbaratament.

El dissabte 15 d’octubre d’11:00 a 16:00 h la plaça de la Llibertat Reus acollirà per primer cop la festa “Aprofitem els Aliments”, en el marc del Programa de Gestió Alimentària Responsable de l'Ajuntament, amb la participació de la Plataforma Aprofitem els aliments i les entitats locals.

L’esdeveniment té com a objectius conscienciar la ciutadania sobre el malbaratament alimentari i donar a conèixer el Programa de Gestió Alimentària Responsable de Reus.

Activitats

Gran dinar amb aliments recuperats
Tallers de cuina amb aliments aprofitats a càrrec de Mariona Quadrada
Exposicions i espai d'entitats
Lectura del manifest «Prou malbaratar aliments» impulsat per la Plataforma Aprofitem els Aliments
Tallers, activitats i sorteig de regals per als infants
Taller de sabons amb oli aprofitat
Xerrades sobre l'aprofitament alimentari
Cercavila musical i teatral
Cursa d'orientació, balls, etc.
Signatura de pòsters pels jugadors d’hoquei i de futbol del Reus Deportiu
Pilar dels Xiquets de Reus a favor de l'aprofitament

Crida al voluntariat per espigolar i pel gran dinar

El divendres 14 d'octubre, a la tarda, un grup de voluntaris farà l’’Espigolada ’, una recollida d’aliments recuperats pels establiments de la ciutat. Aquesta acció també es durà a terme al camp. Tothom pot espigolar els seus armaris i portar aliments aptes per al consum que tingui a casa i no prevegi fer-los servir. Aquests aliments es podran dipositar a la parada que el Banc dels Aliments tindrà a l’espai de la Festa.

Per això, es necessiten persones voluntàries per espigolar el divendres i/o fer el dinar el dissabte. Qui vulgui fer de voluntari/-ària pot contactar amb la Regidoria de Benestar Social: benestar@reus.cat, 977 010 034 o www.reus.cat. A través del qüestionari que es pot trobar en el web municipal.

Des de l'organització es recorda que espigolar vol dir arreplegar allò que un altre ha deixat, de manera semblant a com fan els pagesos quan cullen els fruits que han quedat al camp després de la collita general.

Entitats, empreses i institucions que participen a la festa

Agència de Residus de Catalunya; Agència de Salut Pública; Agrupament Escolta i Guia Monsant-Cim; Agrupament La Mulassa ;
Agrupament Misericòrdia ; Associació Cultural Els Fogonaires; Banc d'Aliments; Banda de Cornetes i Tambors Verge de Misericòrdia;
Càritas Reus; Casals Municipals de la Gent Gran; Club de Futbol Reus Deportiu; Club Montsant d'Orientació; Colla Castellera Xiquets de Reus
Cuina i Gestió; Escola Puigcerver; Fundació Mossèn Frederic Bara; Mandriliada Associació; Mas Carandell; Plataforma Aprofitem els Aliments (PAA); Reus Deportiu (hoquei); Usats

Reus, ciutat capdavantera de la gestió alimentària

El 27 d'agost de 2012, Reus va iniciar la implementació del projecte de recuperació d'aliments frescos per a persones sense recursos econòmics a la ciutat. Un programa innovador que incideix de manera positiva en els àmbits social i ambiental i que consta de tres fases fonamentals: recollida, triatge i distribució dels aliments. A més, treballa dues línies de recuperació d'aliments: l'entrega d'aliments frescos per part de les entitats i el lliurament d'aliments cuinats a través del menjador social (de manera presencial o amb carmanyoles per emportar).

Data: 

Dissabte 15 oct

Hora: 

11:00

Correu electrònic Organitzador: 
benestar@reus.cat,
Organitzador: 
Ajuntament de Reus