Jornada ‘Social Lab: Comunicar per existir’

Jornada ‘Social Lab: Comunicar per existir’
Barcelona
Divendres, 01/12/2017

La trobada girarà entorn dels reptes de comunicar en el tercer sector i com les entitats poden millorar la tasca de difusió per tenir més ressò als mitjans.

Social.cat organitza la primera edició de les jornades Social Lab amb l’objectiu de donar eines i recursos a les entitats socials per transmetre la seva tasca. Sota el títol ‘Social Lab: Comunicar per existir’ la trobada girarà entorn dels reptes de comunicar en el tercer sector i com les entitats poden millorar la tasca de difusió per tenir més ressò als mitjans.

La jornada arrencarà amb la inauguració a càrrec del secretari d’Afers Socials i Famílies, Francesc Iglesies; del director general de Mitjans de Comunicació, Jordi del Río, i de l’editor de Social.cat, Joan Camp. A partir d’aquí, Francina Alsina, presidenta de la Taula del Tercer Sector; Sònia Fuertes, presidenta d'Entitats Catalanes d’Acció Social; i Joan Segarra, president de La Confederació, debatran sobre les necessitats comunicatives de les entitats i intentaran resoldre si els temes socials interessen a la ciutadania i si els mitjans prioritzen aquestes informacions.

Després, tindrà lloc un diàleg obert amb periodistes, en què les entitats els podran preguntar de quina manera podrien comunicar millor la seva tasca perquè els mitjans se'n facin ressò. En aquesta xerrada hi participaran Albert Segura, director i presentador del programa Solidaris de Catalunya Ràdio; Teresa Dalmau, sotscap de societat de TV3; Elisenda Rosanas, redactora de societat de l’Agència Catalana de Notícies; i Sònia Pau, periodista d'El Punt Avui.

Seguidament s'impartiran quatre tallers simultanis on es donaran consells pràctics per millorar les estratègies de comunicació de les entitats. Els tallers aniran a càrrec d'Anna Aurich, directora de l'agència de comunicació Cosmica; David Vidal, periodista i professor de la UAB, Sònia Ros, de la productora Quepo, i Marta Pulgar Padia, de la Fundació Arrels.

La jornada es tancarà amb una conferència magistral sobre filosofia i activisme, en què la reconeguda filòsofa Victòria Camps.

Les inscripcions es poden realitzar en el següent enllaç.

Data: 

Divendres 01 des

Hora: 

09:30

Organitzador: 
Social.cat