Jornades Voluntariat ambiental per eradicar plantes invasores al Cap de Creus

BIOSFERA Associació d'Educació Ambiental
Cadaqués
Dissabte, 14/03/2015 fins Dissabte, 18/04/2015

BIOSFERA Associació d'Educació Ambiental ens convidar a participar a les Jornades de Voluntariat Ambiental del Projecte Carpobrotus: 'Gestió de la flora exòtica invasora al Parc Natural de Cap de Creus: Educació ambiental i Campanyes d'eradicació'.

Vine a una Jornada de Voluntariat Ambiental! Gaudeix d'un dia a l'aire lliure, aprèn a reconèixer la flora del Parc i col·labora en la seva preservació eradicant plantes invasores. Una sortida ideal per a famílies amb nens, grups d'amics i col·lectius!

Jornades de Voluntariat per eradicar les plantes invasores al Cap de Creus, els dissabtes 14 de març, 11 i 18 d'abril, de 9:30h a 13:30h.

Les espècies exòtiques invasores constitueixen una de les principals causes de pèrdua de biodiversitat en el món. Les plantes exòtiques invasores estan envaint els ecosistemes naturals del Cap de Creus i la seva proliferació amenaça greument la conservació de la flora autòctona. Amb el desenvolupament del Projecte Carpobrotus, BIOSFERA AEA i la Generalitat de Catalunya esperem contribuir a desterrar les espècies vegetals invasores que estan amenaçant la biodiversitat del Parc Natural de Cap de Creus.

Carpobrotus és el nom científic de la planta invasora més agressiva que hi ha al Parc, l'ungla de gat, i és l'espècie principal a eradicar en el present projecte.

Veure mapa del punt de trobada

Inscripció a les Jornades enviant un mail a:

biosferaeduca@gmail.com o bé trucant al tel 93 5182100.

Durant la Jornada de Voluntariat, els participants gaudiran d'una sortida de natura guiada per un biòleg, i descobriran la rica però amenaçada vegetació autòctona del Cap de Creus, que inclou més d’un miler d’espècies diferents, entre elles alguns endemismes que no es troben enlloc més del món. A més de gaudir d’una sortida de natura a la zona de major interès paisatgístic del Parc Natural del Cap de Creus, els voluntaris participaran activament en l’arrencada de la flora invasora. Els organitzadors facilitaran als voluntaris els materials necessaris per a aquesta tasca, així com refrescos, entrepans i fruita per a la seva manutenció. Les Jornades de Voluntariat són ideals per a gaudir d'un dia a la natura, són aptes per a totes les edats, en família o entre amics, i són activitats 100% gratuïtes pels voluntaris assistents.

Com ja s’ha demostrat en anteriors experiències, arrencar les plantes invasores és una mesura molt efectiva per eradicar-les dels ecosistemes naturals, però no és suficient. És necessària també la participació ciutadana i de les administracions públiques per eradicar les plantes invasores dels jardins particulars i dels parcs urbans, ja que aquests ecosistemes urbans són un dels principals focus de dispersió de les plantes invasores cap als ecosistemes naturals. En aquest sentit, el Projecte també inicia la campanya de divulgació de la problemàtica de les plantes invasores i de la legislació vigent, mitjançant Tallers Educatius a les Escoles i una Campanya de sensibilització als propietaris de cases amb jardí; als Ajuntaments de Llançà, Port de la Selva, Roses i Cadaqués.

Data: 

Dissabte 14 març

Hora: 

09:30

Organitzador: 
BIOSFERA AEA
Correu electrònic de l'organitzador: 
biosferaeduca@gmail.com