KHALID. Un exemple de novel·la gràfica que il·lustra la tasca dels professionals de l’Educació Social amb menors no acompanyats

KHALID
Barcelona.
Dimecres, 29/10/2014

Khalid és la genial obra en vinyetes de Damián Campanario i Jordi Pastor: una història real de dos germans magribins i dels professionals que treballen per aconseguir apartar-los del camí de la droga i els diners fàcils quan les seves expectatives no es compleixen en arribar a les nostres ciutats.

Rachid, el germà gran, viu en un centre d'acolliment al barri gòtic barceloní. Sempre en conflicte amb els seus educadors i amb problemes amb la justícia, envia cartes a la seva família amb un contingut que no es correspon amb la realitat. Khalid, el germà petit, encoratjat per la suposada fortuna de Rachid a la península, decideix emprendre el viatge fins a Barcelona. En el camí descobrirà que el somni que persegueix està ple de paranys... i de mentides.

Quan per fi aconsegueixi arribar a Barcelona, despertarà del somni en esbrinar que el seu germà Rachid acaba de ser internat en un Centre de Justícia Juvenil. En aquest moment, haurà de decidir quin camí emprendre: aspirar a la vida en la qual el seu germà li havia fet creure o delinquir per seguir en Rachid i, així, poder estar junts.

Khalid és un magnífic exemple de com la novel·la gràfica es perfila com un model discursiu en el qual abordar realitats socials d'actualitat com l'arribada massiva de persones provinents des de diferents països a la recerca d'una oportunitat, visualitzar el treball de professionals de l’àmbit social com les educadores o educadors socials, o comprovar un dels fracassos de la nostra societat: la integració a la nostra societat dels joves que arriben de l’Àfrica.

La Càpsula serà conduïda pels autors de Khalid: Damián Campanario i Jordi Pastor.

Data: 

Dimecres 29 oct

Hora: 

17:00

Organitzador: 
Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya
Correu electrònic de l'organitzador: 
comunicacio@ceesc.cat