Metodologies participatives: eines i recursos pràctics

 Font:
Girona
Dimecres, 20/05/2015 fins Dimecres, 27/05/2015

L'aplicació de metodologies participatives en els processos grupals milloren la comunicació, l'apropiació i l'apoderament de les persones i dels grups.

Objectius:

Compartir eines per gestionar la participació en diferents contextos de processos grupals (grups on participem, com a persones educadores, etc.) des de la base ideològica de l'educació participativa per a la transformació social.

Continguts:

Quan ens trobem participant en un projecte de grup, sovint se’ns generen preguntes que no sabem com respondre i que creen dificultats dins del grup:

  • ¿Com aconseguir un clima de confiança, comunicació i connexió amb el grup?
  • ¿Com mantenir la participació, la motivació i el compromís?
  • ¿Com gestionar los conflictes para generar canvis constructius?
  • ¿Com accedir a la saviesa col·lectiva per crear camins innovadors?

L'aplicació de metodologies participatives en els processos grupals milloren la comunicació, l'apropiació i l'apoderament de les persones i dels grups.

  • Educació participativa per a la transformació social. La importància del procés.
  • Què és un grup i quins aspectes hem de tenir en compte quan treballem en grup o amb grups (etapes evolutives, rols, dinàmiques de poder, gestió de conflictes, etc.)
  • Quina és la nostra posició dins el grup? Quines habilitats ens poden ser útils? Com les podem afavorir?
  • Eines i recursos per a treballar en grup o elaborar projectes des d’una una dimensió transformadora.


Metodologia:

Farem ús d’una metodologia sòcio-afectiva, presentant els continguts mitjançant dinàmiques vivencials i participatives, que propiciaran l’aprenentatge a través de diferents experiències: emotiva, cognitiva i corporal.
Experimentarem dinàmiques que faciliten la confiança, comunicació, cooperació i resolució de conflictes i tècniques per la construcció col·lectiva de coneixement.
Aquesta metodologia es nodreix entre d'altres de la Facilitació de Grups, el Treball de Processos, les Tecnologies Socials, Dragon Dreaming, el Teatre Social i l’Artteràpia Gestalt.

A càrrec de: Queralt Carnicer Cols. Psicòloga, Educadora Social, formada en Artteràpia i en diferents tècniques d’art social, dinamització i facilitació de grups. Té una àmplia trajectòria treballant en projectes socials i educatius amb col·lectius molt diversos. Co-creadora de varis projectes socioeducatius de desenvolupament comunitari a Bòsnia i Croàcia. Actualment realitza tallers de creativitat, comunicació, riureteràpia i facilitació de grups des de diferents entitats. Participa en projectes de teatre social a través de l’associació Kilalia.

Destinataris/àries: persones interessades en la construcció col·lectiva, organització grupal o processos educatius participatius (persones treballant dins l’àmbit social, educatiu, membres d’entitats, associacions, estudiants de pedagogia, d’educació social, etc.).

Quan?

Dilluns i dimecres 20, 25 i 27 de maig de 16h a 20h, amb un total de 12 hores.

On?

Parc Científic i Tecnològic de la UdG
Centre d’Empreses Giroemprèn
c/ Pic de Peguera, 11 – 17003 Girona
(Aparcament gratuït – Parada d’autobús L8)

Preu:

85€
75€ per a estudiants, persones en situació d’atur i/o associats/ades de TISOC.

Com i quan inscriure’s?

Mitjançant el formulari d’inscripció que trobareu a l'enllaç; un cop feta la inscripció cal fer el pagament de l'import corresponent al compte facilitat i dins el termini d'inscripcions, per tal de donar per reservada la plaça a l'activitat.
Inscripcions fins el 13 de maig.

Places limitades

Data: 

Dimecres 20 Maig

Hora: 

16:00

Organitzador: 
Serveis Formatius L'Om
Correu electrònic de l'organitzador: 
gestio@serveisformatiuslom.com