Nacions Unides: ‘Tot això ha de canviar... ara’

 be artsy Dia internacional per la eliminació de la violència contra les dones 2020
Dissabte, 07/11/2020
(En línia)

Chhaupadi: una forma particular de violència. Dia Internacional per l'eliminació de la violència contra les dones: panel en línia i exposició amb convidades que parlen de les dones i la menstruació a Nepal, amb aportació de 5 €.

En el missatge de Nacions Unides del Dia Internacional per l’eliminació de la violència contra les dones, el Secretari general António Guterres denuncia ‘Els abusos contra les dones de tipus sexual i pel fet de ser dones, violències, violacions, una de les violacions dels drets humans més horribles, persistents i generalitzades arreu. La violència contra les dones i les nenes té arrels en segles de dominació dels homes, i no oblidem que les desigualtats de gènere que alimenten la cultura de la violència són essencialment una qüestió de desequilibris de poder’. ‘L’estigma – segueix -, les idees errònies, la manca de cobertura informativa i el mal compliment de les lleis només perpetuen la impunitat’.

El projecte de be artsy ha cobert, explicat, una forma menys coneguda de violència contra les dones, el chhaupadi. No només: treballen des de 2017 en un programa educatiu que ha mostrat efectivitat per erradicar aquesta pràctica a Nepal, basat en tallers, activitats de sensibilització, fotografia participativa i empoderament de les noies, per fer un resum molt resum de què és el seu projecte principal, Rato Baltin Project, que acompanyen amb altres projectes paral·lels però interrelacionats. En aquest mes de novembre el mes que se celebra el Dia Internacional per l’eliminació de la violència contra les dones, be artsy denuncia totes les formes de violència, entre elles aquesta pràctica terrible de discriminació extrema de les dones per ser dones. Denuncien aquí i treballa sobre el terreny a Nepal per erradicar aquesta pràctica. Els teus suports ajuden l'organització a ser efectius per lluitar contra aquestes violències culturals, físiques i quotidianes.

Be artsy organitza el pròxim dissabte 7 de novembre, a les 16 h, un panel de debat en línia i exposició, amb convidades d'arreu que parlaran de les dones i la menstruació a Nepal, amb una inscripció de 5 € d'aportació al projecte. El novembre be artsy proposa més activitats en el marc del Dia Internacional per l’eliminació de la violència contra les dones. El dia 28 estrena un documental i oferirà una exposició online que es podrà seguir en tres idiomes, i el dia 19 Clara Garcia i Ortés, cofundadora i presidenta de l’organització, participa amb un panel de discussió en un dels 10 temes de la Cimera Mundial del Lavabo i els espais d’higiene personal: la gestió de la higiene menstrual. 2.300 milions de persones no tenen accés a un bany en bones condicions sanitàries i de dignitat personal, segons Nacions Unides.

Data: 

Dissabte 07 nov

Hora: 

16:00

Organitzador: 
be artsy
Correu electrònic de l'organitzador: 
info@beartsy.org