Passat, present i futur: 20 anys després del genocidi ruandès

Font: wikimedia commons.
Barcelona
Dimarts, 14/10/2014 fins Dimecres, 15/10/2014

Dues dècades després del genocidi la seva empremta continua present a Ruanda i als Grans Llacs. El seminari comptarà amb la participació d'experts per analitzar la situació actual del país i reflexionar sobre el futur de la zona

El seminari analitzarà com han transcorregut aquests darrers 20 anys al cor d’Àfrica, un recorregut imprescindible per comprendre la situació actual de Ruanda i les seves relacions amb la República Democràtica del Congo, destapar el rol que juguen els recursos naturals congolesos i reflexionar sobre el futur dels Grans Llacs.

A l'acte hi participaran els ponents següents:

Carles Soler, cooperant al Nord Kivu, Goma en el període 1994-1996. Membre de la Xarxa d'entitats per la RD Congo.

Mbuyi Kabunda, professor i membre de l’Institut Internacional de Drets Humans d’Estrasburg i del Grup d’Estudis Internacionals Africans Universitat Autònoma de Madrid.

Filip Reyntjens, expert sobre els Grans Llacs, ha testificat al Tribunal Penal Internacional de Ruanda (TPIR), professor de dret i ciències polítiques Universitat d’Anvers de Bèlgica.

Mabel González, periodista i investigadora de pau i seguretat.

Andrés Zaragoza, analista en Drets humans, coautor del informe “Initiatives en matière de minerais de conflict en RDC: perceptions des communautés minières locales” IPIS (International Peace Information Service)

Moderadors: Josep Maria Royo, investigador Escola de Cultura de Pau i Tica Font, Directora ICIP ( Institut Català Internacional per la Pau).

Idiomes: Català, castellà, francès. Servei de traducció simultània.

Entrada lliure. Aforament limitat. Cal confirmació d’assistència a congo@dretsdelspobles.org o bé al telèfon 93 723 71 02

Amb el suport de Agència Catalana per a la Cooperació i el Desenvolupament.

Data: 

Dimarts 14 oct

Hora: 

16:00

Organitzador: 
Lliga Drets dels Pobles
Correu electrònic de l'organitzador: 
congo@dretsdelspobles.org