Acte de presentació del Cos europeu de Solidaritat

 Font:
08001
Dilluns, 11/02/2019

L'11 de febrer se celebra l’acte de presentació del Cos Europeu de Solidaritat, iniciativa de la Comissió Europea per crear oportunitats perquè joves facin voluntariat o col·laborin en projectes que beneficiïn a comunitats i ciutadania.

Es tracta d'una iniciativa que pretén potenciar el voluntariat a joves de 18 a 30 anys com a eina de transformació social que es pot dur a terme a partir d’estades d'entre 2 i 12 mesos en els seus propis països o bé a l’estranger. Aquestes estades ajuden els i les joves a adquirir experiència i competències professionals mitjançant noves oportunitats tot fent servei a la societat. L’objectiu que la institució europea es proposa fins al 2020 és el de mobilitzar 100.000 joves. L’acte, coorganitzat per la Representació de la Comissió Europea a Barcelona i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, comptarà amb la participació i presentacions del l’Hble Sr. Chakir El Homrani, Conseller de Treball, Afers Socials i Famílies i del Sr. Christos Stylianides, Comissari Europeu d’Ajuda Humanitària i Gestió de Crisi.

Posteriorment, es farà una taula rodona d’experiències amb entitats que gestionen projectes de voluntariat i s’informarà dels resultats de la primera convocatòria d’octubre del 2018, així com del pla de formació i difusió que sobre el programa implementarà la Direcció General de Joventut a Catalunya durant l’any 2019.

L’acte se celebrarà al Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) a l’Auditori Meyer (plaça dels Àngels, 1. Barcelona) de 10 h a 13 h.

Per assistir-hi cal confirmar assistència. Les inscripcions estan obertes fins al 7 de febrer.

Consulta tota la informació relativa a inscripcions i el programa de la jornada.

Data: 

Dilluns 11 febr

Hora: 

10:00

Correu electrònic Organitzador: 
conselleria.tsf@gencat.cat
Organitzador: 
Departament d'Afers Socials i Famílies i Comissió Europea