Presentació del llibre ‘Tierra, poder y conflictos’

 Font:
Barcelona
Dimecres, 29/05/2024

Pierre Blanc, enginyer i expert en geopolítica, presenta el llibre 'Tierra, poder y conflictos. Una agrohistoria del mundo', on planteja una revisió de la història contemporània situant la qüestió de la terra en el centre de les lògiques del poder.

En un món com l'actual, travessat per crisis múltiples i interdependents que desencadenen i aprofundeixen en un grau cada vegada major de desigualtat i vulneracions de drets de tota mena, l'accés a la terra continua sent un motor polític i social decisiu.

Dels feixismes europeus a les dictadures llatinoamericanes, de la revolució xinesa a les guerrilles colombianes, quantes seqüències polítiques han tingut com a teló de fons la mala distribució de la terra?

L'edició en castellà de 'Tierra, poder y conflictos. Una agrohistoria del mundo', publicada per Icària Editorial, és una iniciativa de l’Associació Catalana per la Pau que s'emmarca en la tasca que l'entitat realitza en l'àmbit de la cooperació internacional al desenvolupament lligada a la qüestió del dret a l'alimentació i la seva relació amb el dret a la terra.

Pierre Blanc és doctor en geopolítica i professor a Sciences Po Bordeaux i a Bordeaux Sciences Agro. Els seus treballs de recerca i docència se centren especialment en la geopolítica de l’Orient Mitjà i la geopolítica de les dinàmiques agràries en aquesta regió i a tot el món.

Data: 

Dimecres 29 Maig

Hora: 

18:00

Organitzador: 
Associació Catalana per la Pau
Correu electrònic de l'organitzador: 
defensores@acpau.org