Replantegem les cures en les organitzacions. Posem la vida al centre

L’objectiu és presentar la guia d’autodiagnosi ‘Perspectiva feminista i ètica de la cura’ i el protocol d’abordatge de les violències sexuals de Lafede.cat. Font: Unsplash.
Barcelona
Dimecres, 03/07/2019

El 3 de juliol, Lafede.cat organitza l’acte a Lleialtat Santseca, Barcelona.

El proper dimecres 3 de juliol a les 15.45 h, Lafede.cat, organitzacions per a la Justícia Global organitza la jornada ‘Replantegem les cures en les organitzacions. Posem la vida al centre’.

L’acte està dirigit a entitats membres de plataformes o coordinadores de segon i tercer nivell i ha estat coorganitzat per Dones Directives i Professionals d’Acció Social (DDiPAS), el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, la Xarxa d’Economia Social i Solidària i el Consell de Joventut de Barcelona.

L’objectiu de la jornada és presentar la guia d’autodiagnosiPerspectiva feminista i ètica de la cura’ i el protocol d’abordatge de les violències sexuals de Lafede.cat, per conèixer iniciatives d’altres plataformes i teixir xarxes.

La guia a nascut després d’un procés participatiu de tres anys dins la federació, impulsat per l’Eix de feminismes i coordinat per L’esberla i l’Observatori IQ.

La guia serveix com a eina pràctica per a totes les entitats que vulguin detectar i fer visibles les desigualtats estructurals de gènere, aplicar l’ètica de la cura i les pràctiques feministes i fomentar un canvi organitzacional.

El document consta de sis eixos: valors hegemònics; conflictes relacions i emocions; discriminació, assetjament laboral i sexual i per raó de sexe; organització dels treballs i les tasques; conciliació, coresponsabilitat i organització el temps i participació i democràcia.

A més, cada eix compta amb la descripció, la situació de les entitats, alertes per no perdre de vista la perspectiva feminista, preguntes d’autodiagnosi per saber en quina situació està l’entitat, consells per a la transformació de l’entitat, exercicis de reflexió i anàlisi i eines de suport.

La jornada aprofundeix en què significa ser una entitat feminista, com es pot avançar cap a models organitzacionals que posin la vida i les persones al centre, quins recursos es necessiten per poder garantir estructures sostenibles amb la vida i quines estratègies conjuntes es poden dur a terme per aplicar-ho.

Elba Masnilla, investigadora de la Ciutat Invisible, obrirà l’acte i la seguiran dues taules d’experiències, acabant amb una mirada de futur i l’actuació de Las amigas de Yoli.

L’activitat és gratuïta i per assistir, es demana inscripció prèvia fins el 30 de juny.

Data: 

Dimecres 03 jul

Hora: 

15:45

Organitzador: 
Lafede.cat
Correu electrònic de l'organitzador: 
gcasas@lafede.cat