'Setmana del voluntariat' de Girona

Les entitats socials i el voluntariat de les comarques gironines agafen protagonisme amb activitats entre el 23 i el 28 de maig. Font: FCVS
Girona
Dilluns, 23/05/2022 fins Dissabte, 28/05/2022

Després que l’any passat haguessin de ser actes en format virtual per la pandèmia, les entitats socials i el voluntariat de les comarques gironines agafen protagonisme amb activitats presencials entre el 23 i el 28 de maig.

La Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) ha organitzat una agenda molt diversa amb la complicitat de les entitats gironines per mostrar la feina que fan en diferents municipis. Una feina que té com a aliades centenars de persones voluntàries.

Hi haurà xerrades, tallers, donació de sang, berenars d’entitats, cinefòrum, caminades, concerts i una marxa nòrdic. A més dels actes a Girona ciutat, la 'Setmana del voluntariat' arribarà a Figueres, Caldes de Malavella i Les Preses, entre altres indrets gironins. L’objectiu és que tothom tingui alguna acció a prop de casa per poder-hi participar.

Una visita a l'espai de rober de Càritas a Figueres; la presentació de la nova llei d’associacionisme a càrrec d’Enric Canet, director de Relacions Ciutadanes del Casal dels Infants i vocal de pobresa de la FCVS; la conferència 'Caminar al costat de la demència: com acompanyar el nostre familiar amb demència' o un concert dels alumnes de l’Escola Música a L’est, a Girona, són algunes de les activitats previstes a dins de la 'Setmana del voluntariat'. També es farà un taller sobre la mort, es projectarà la pel·lícula 'Tout c’est bien passé' i es podrà participar a un caminada d’orientació saludable al voltant de la capital de Gironès.

Tots els actes, que es faran entre el 23 i el 28 de maig, estan oberts al públic, tot i que en la majoria de casos cal inscripció prèvia. Alguns són de pagament. Tota la informació es pot consultar a la programació publicada al web de la FCVS.

La FCVS aplega prop de tres-centes quaranta entitats amb les quals impulsa recursos i serveis per afavorir l’acció voluntària. Es calcula que aquesta tasca, feta conjuntament amb totes elles, impacta sobre unes vuitanta mil persones voluntàries.

.

Data: 

Dilluns 23 Maig

Hora: 

09:00

Organitzador: 
Federació Catalana de Voluntariat Social
Correu electrònic de l'organitzador: 
info@voluntaris.cat