Taller de The Things Network Catalunya

Com conectar The Things Network a NodeRED, InfluxDB i Grafana
Barcelona
Dijous, 19/09/2019

Taller sobre com treure profit de la xarxa oberta The Things Network amb eines 100% codi lliure.

The Things Network Catalunya és una comunitat que cerca potenciar la sobirania tecnològica en l'àmbit de les xarxes obertes de sensors.

Des de fa 3 anys realitza tallers i formacions per donar a conèixer una alternativa oberta a les xarxes privatives dels operadors comercials. En els darrers temps aquests tallers estan sent mensuals. En ells, diferents membres de la comunitat i també experts externs expliquen aspectes interessants i útils o casos d'ús de la tecnologia.

En aquesta ocasió es parlarà de com fer servir eines de codi lliure per emmagatzemar i visualitzar les dades dels nostres sensors IoT connectats a The Things Network fent servir eines 100% codi lliure. Es farà servir Node-RED per obtenir les dades de forma segura via MQTT sobre SSL i persistir-les en una base de dades InfluxDB especialment dissenyada per dades de sèries temporals per després graficar-les amb Grafana, una eina de graficat potent i versàtil.

Per assistir al taller no cal portar res, però la organització recomana portar un portàtil amb -com a mínim- NodeRED instal·lat per treure més profit al taller.

El taller el farà en Xose Pérez (@xoseperez), membre de la comunitat TTNCat i de la XOIC (Xarxa Oberta per l'Internet de les Coses).

Per poder dimensionar l'espai als asistents, es demana inscriure's a l'event a través de la plataforma Meetup.

A la descripció de l'event a la plataforma també s'explica com configurar el portàtil per treure'n el màxim profit del taller.

Data: 

Dijous 19 set

Hora: 

19:00

Organitzador: 
The Things Network Catalunya
Correu electrònic de l'organitzador: 
hola@ttn.cat