Taller d'escriptura creativa sobre el fet social

Taller d'escriptura creativa sobre el fet social
Barcelona
Dilluns, 17/07/2017 fins Divendres, 28/07/2017

Perpetumm ens proposa un curs d'escriptura creativa per treballar el fet social i transformar el nostre malestar en quelcom artístic.

Es faran dos tallers: un primer taller d’escriptura social i un segon taller de creació.

L’objectiu d’aquests tallers és explicar històries. Narrar testimonis. Donar eines creatives a aquells que directament han patit o estan patint la greu situació social i econòmica, encara molt present a Espanya, i ajudar-los així a expressar la seva vivència.

Els tallers van dirigits a integrants d’entitats o associacions que treballen en l’àmbit social i compromesos amb nous models d’organització i convivència i a les persones directament afectades.

En el taller d’escriptura, fonamentalment, farem servir el llenguatge des d’un punt de vista lúdic i desenvoluparem habilitats relacionades amb la imaginació i la teatralitat en el marc de la literatura dramàtica.
Amb els texts sorgits d’aquest taller volem fer-ne una creació artística de manera que allò que ha començat a néixer en un full en blanc acabi essent una proposta escènica dalt d’un escenari.

Convertir en creació artística les pròpies preocupacions i neguits és una manera d’expressar, comunicar i compartir. Aquesta ha de ser també la finalitat de l’ art.
Per la segona fase del treball es crearà un equip artístic amb participants en el taller d’escriptura ( integrants d’entitats o associacions que treballen en l’àmbit social i persones directament afectades) i actors i actrius professionals. Tots ells treballaran conjuntament per donar forma a les diferents peces partint de la llibertat creativa per fer la millor proposta. Es partirà de les dramatúrgies sorgides del primer taller per començar a treballar però les vivències dels uns i dels altres i les experiències personals sempre seran un valor afegit i tot plegat, amb la crisi com a motor.

Data: 

Dilluns 17 jul

Hora: 

18:00

Organitzador: 
perpetuum
Correu electrònic de l'organitzador: 
info@perpetuum.cat