Tejiendo Cuerpos Territorios: Trobada amb defensores d'Amèrica Llatina

Tejiendo Cuerpos Territorios: Trobada amb defensores d'Amèrica Llatina
Barcelona
Dijous, 01/03/2018

Amb motiu del Volt 4, Enginyeria Sense Fronteres organitza la trobada amb membres de la Red Latinoamericana De Mujeres Defensoras per conèixer i compartir la seva lluita i visibilitzar les violències comeses als drets humans.

L'esdeveniment s'obrirà amb la projecció dels vídeos de la campanya 'Rexistir: Tejiendo cuerpos territorios', campanya que té per objectiu visibilitzar i denunciar davant l'opinió pública i els prenedors de decisions les múltiples i sistemàtiques violències comeses amb total impunitat pel sistema capitalista, extractivista, patriarcal i colonial cap a les defensores d'Amèriac llatina i les seves defensores.

En l'acte participaràn:

  • Gloria Chicaiza: Defensora dels drets de la natura. Coordinadora de l’àrea de mineria d’Acción Ecológica a Equador. Té estudis en Psicologia Clínica i és membre del Consell Directiu de l’”Observatorio de Conflictos Mineros de América Latina” i de la “Red Latinoamericana de Mujeres Defensoras de los Derechos Sociales y Ambientales”. En la seva activitat en defensa del territori i els drets de les comunitats ha estat criminalitzada i injustament processada per l’ocupació de terrenys de l’empresa minera Curimining, amb l’acusació d’associació il·lícita i terrorisme.

  • Margarita Aquino Aramayo: Dona artesana, defensora dels drets de les dones i dels drets ambientals a Bolívia. Juntament amb altres dones indígenes, originàries i pageses, es va organitzar i va formar la Red Nacional de Mujeres en Defensa de la Madre Tierra (RENAMAT) l’any 2013 amb el suport del Colectivo CASA, arrel dels diversos problemes de contaminació minera i impacte en la vida de les dones. Estan presents a quatre departaments de Bolívia. Margarita és actualment Coordinadora de la RENAMAT i lidera la defensa dels territoris i la denúncia de la violència ambiental contra les dones, alhora que proposa alternatives al model extractivista des de les resistències, els sabers ancestrals i des de les veus de les dones.

L'acte tancarà amb el concert de Las Amigas de Yoli.

Activitat totalment oberta i gratuïta.

Data: 

Dijous 01 març

Hora: 

19:00

Organitzador: 
Enginyeria Sense Fronteres
Correu electrònic de l'organitzador: 
contacta@esf-cat.org