Tots som referents lingüístics! L'ús del català en els serveis socioeducatius

 Font:
Dilluns, 15/01/2024 fins Dijous, 29/02/2024
(En línia)

Aquest curs, organitzat pel CEESC i la Plataforma per la Llengua, neix amb la voluntat de generar consciència sobre la importància del referent lingüístic entre el col·lectius d'educadores i educadors socials.

Aquest curs, organitzat pel CEESC i la Plataforma per la Llengua, neix amb la voluntat de generar consciència sobre la importància del referent lingüístic entre el col·lectiu d'educadores i educadors socials, entenent que és una figura estratègica per a la promoció del català atenent al seu compromís amb la democratització cultural i la igualtat d'oportunitats.

Potser t’has plantejat què pots fer des del teu rol de ciutadà per fomentar l'ús del català i revertir l’emergència lingüística. Però quan ens plantegem què podem fer des del rol d’educador/a social és probable que ens sorgeixin dubtes. Segur que algun cop, pensant sobre el tema de la llengua o parlant amb companyes d’equip, deus haver sentit afirmacions com “En català és més difícil fer vincle”, “El tema de la llengua és important, però menjar ho és molt més” o “És una llàstima, però no soc professor de català!”.

El curs estableix com a objectius d'aprenentatge que l'educador/a social sigui capaç de comprendre la importància de la seva figura professional en la gestió sociolingüística i fer servir eines per a desenvolupar aquesta gestió.

Objectius

  • Entendre la importància del vincle educatiu com a promotor de l’aprenentatge.
  • Conèixer els drets lingüístics de les persones i la seva importància.
  • Identificar les situacions de l’entorn socioeducatiu on hi ha més riscos de vulneració de drets lingüístics.
  • Establir criteris de gestió sociolingüística en el si del servei socioeducatiu.
Data: 

Dilluns 15 gen

Hora: 

18:00

Organitzador: 
CEESC
Correu electrònic de l'organitzador: 
formacio@ceesc.cat