Una nova oportunitat per legislar el Dret Humà a l’Aigua i el Sanejament a Europa

 Font:
Barcelona
Divendres, 29/09/2017

Com es pot legislar el Dret humà a l’Aigua a Europa? com s’esta estenent la privatització per Europa?

Al setembre de 2015 es va aprovar al Parlament Europeu la Iniciativa Ciutadana de l’Aigua on el Parlament Europeu instava a la Comissió a legislar el Dret Humà a l’Aigua i instava a que la Troika deixés de promoure la privatització de l’aigua. 2 anys després, només Eslovènia ha legislat el Dret humà a l’Aigua i la comissió segueix promovent la privatització de l’aigua a països com Grècia en contra fins i tot de la seva constitució. Per contra, a Catalunya la remunicipalització és una tendència a l’alça.

En aquest seminari organitzat per Enginyeria Sense Fronteres, Aigua és Vida, Ecologistas en Acción i European Water Movement, es donarà a conèixer la situació a molts països d’Europa, i es plantejaran preguntes per tractar aquestes qüestions: com s’està estenent la privatització per Europa? Com es pot legislar el Dret humà a l’Aigua a Europa? És el procés de la Directiva Marc de l’Aigua una oportunitat per treballar aquestes qüestions?

Programa

  • 18.00 h Obertura
  • 18.15 h Taula 1: Situació Europea i necessitat d’incloure el Dret Humà a l’Aigua i el Sanejament en la legislació. (Itàlia, Grècia, Alemanya, França, Irlanda, Eslovènia i Catalunya)
  • 19.30 h Taula 2: Propostes per a la revisió de la Directiva del Marc de l’Aigua i la inclusió del Dret Humà a l’Aigua i el Sanejament. (Ecologistes en Acció, Aqua Pública Europea, AEOPAS, AMB, CADS. Modera Enginyeria Sense Fronteres)

Dia i hora: divendres 29 de setembre de 2017· 18.00 h
Lloc: Museu Marítim de Barcelona. Av. de les Drassanes, s/n <M> Drassanes

Activitat gratuïta, inscripcions en aquest formulari.

Data: 

Divendres 29 set

Hora: 

18:00

Correu electrònic Organitzador: 
contacta@esf-cat.org
Organitzador: 
Enginyeria Sense Fronteres