Visibilitzeu els referents femenins TIC amb Wisibilizalas 2017!

Visibilitzeu els referents femenins TIC amb Wisibilizalas 2017!
Dimarts, 24/10/2017 fins Dilluns, 26/02/2018
(En línia)

Wisibilizalas és un concurs adreçat a l’alumnat de secundària amb l’objectiu de visibilitzar els referents femenins en el camp de les TIC. Les escoles i instituts participants poden guanyar una Impressora 3D o kits d’electrònica.

Wisibilízalas 2017 és un concurs dirigit a escoles i instituts amb l’objectiu de generar una reflexió sobre la poca visibilitat de la dona en el camp de la ciència i la tecnologia, donar visibilitat a dones que treballen en l’àmbit de les TIC i potenciar les referències femenines en l’àmbit de la ciència i la tecnologia. Aquest concurs és organitzat pel Departament de Tecnologies de la Informació i la Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra i la Unitat d'Excelència Maria de Maeztu.

L’alumnat que les escoles i instituts que participin en el Wisibílizalas 2017, hauran de crear una pàgina web, amb informació d’almenys dos dones locals contemporànies, que treballin en l’àmbit de les TIC. Es valorarà que aquestes referents, encara no tinguin una entrada a la Viquipèdia. Més endavant, amb la col·laboració del projecte Viquidones, s’afegirà aquests perfils a la Viquipèdia.

La pàgina web poden ser en l’idioma que l’alumnat desitgi. La mateixa pàgina web del centre pot servir o es pot crea en qualsevol plataforma gratuïta com Wodrpress, Blogspot o Google Sites. És recomanable que la web del centre educatiu enllaci al projecte. També es recomanable seguir les indicacions de l’Annex.

Poden participar-hi grups de 10 persones, de qualsevol ciutat de l’estat espanyol o Llatinoamèrica, d’entre 12 i 18 anys. Els menors de 12 anys, poden participar en el Wisibilizalas Junior. Per participar-hi, cal omplir aquest formulari.

Els premis del concurs són els següents:

  • 1er premi: Impressora 3D categoria I.
  • 2on premi: Impressora 3D categoria II.
  • 3er premi: 5 kits Makey Makey.
  • Wisibilizalas Junior: Impressora 3D.

El calendari del concurs és el següent:

  • Fins el 23 novembre 2017: Inscripció dels grups.
  • Fins el 17 gener 2018: Últim dia per participar en el concurs.
  • 11 de febrer 2018: Publicació finalistes.
  • 26 febrer 2018: Entrega de premis en el marc del Yomo Festival.
Data: 

Dimarts 24 oct

Hora: 

16:20

Organitzador: 
Departament de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions
Correu electrònic de l'organitzador: 
secretaria.dtic@upf.edu