XII Memorial Joan Gomis – Premi de Periodisme solidari

Cartell de l'esdeveniment. Font: Justícia i Pau
Barcelona
Dijous, 30/11/2017

Entitats de l’àmbit de la pau organitzen la dotzena edició del lliurament d’un guardó que reconeix obres i trajectòries periodístiques que reivindiquen la lluita contra les desigualtats.

El Premi Memorial Joan Gomis arriba a la seva dotzena edició per reconèixer el reportatge “La tregua de los zapatos”, del periodista Pablo López Orosa, publicat el 2 de febrer del 2017 a la secció sobre drets humans Desalambre, del Diario.es. La dotzena edició del reconeixement lloa una peça periodística que mostra una problemàtica sovint oblidada: la violència a Amèrica Central i Sud-amèrica i l’extorsió de les maras sobre els joves. Aquest premi s’atorgarà en la categoria d’obres periodístiques, i en la modalitat de trajectòria periodística, el jurat ha premiat la reconeguda periodista Rosa Maria Calaf.

La periodista internacional va exercir durant més de 35 anys a la professió com corresponsal a Buenos Aires, Roma, Viena, Moscú, Hong Kong o Beijing. L’estreta relació que Calaf va mantenir amb la defensa dels drets humans, la pau i la solidaritat ha fet que sigui mereixedora del premi. Organitzat per Justícia i Pau, Cristianisme i Justícia, Fundipau, la Facultat de Comunicació Blanquerna-Universitat Ramón Llull, Fundació Cultura de Pau, Mans Unides, les revistes El Ciervo i Foc Nou i familiars de Joan Gomis.

L’entrada a l’acte es lliure i se celebrarà el 30 de novembre de 2017 a l’Auditori de la Facultat de Comunicació de la Blanquerna. L’hora d’inici serà les 19h de la tarda i finalitzarà a les 20:30h.

Data: 

Dijous 30 nov

Hora: 

19:00

Organitzador: 
Justícia i Pau
Correu electrònic de l'organitzador: 
justiciaipau@justiciaipau.org