Per un consum responsable i una alimentació més sana

Autor/a: 
Montse Mateo
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Per un consum responsable i una alimentació més sana

Autor/a: 
Montse Mateo

Resum: 

Neix El Guaret, una associació que uneix 4 grups de consum de l’Alt Empordà per fomentar una alimentació més sana i de major qualitat, i una agricultura pagesa de proximitat.

El dia 20 de desembre de 2014 es va presentar a la fira de Nadal de Figueres El Guaret, una nova associació que uneix 4 grups de consum de l’Alt Empordà: El Garrollar, de Vilajuïga, La Selvatana, de la Selva de Mar, i La Bresca i El Tràmec, de Figueres.

Aquestes 4 cooperatives que constitueixen El Guaret es defineixen com a grups de consum autogestionats, sense gerents ni treballadors, que busquen una relació directa amb els pagesos per aconseguir beneficis mutus.

En aquest sentit, els grups es presenten com a una “alternativa per a una alimentació més sana” que vol fomentar el consum responsable i afavorir l’economia local. Per fer-ho, els diferents grups units sota El Guaret es fixen dos grans objectius:

  • L’accés a una alimentació més sana i de major qualitat mitjançant el consum preferent -tot i que no exclusiu- de productes d’agricultura biològica.
  • El foment d’una agricultura pagesa de proximitat, respectuosa amb el paisatge i el medi ambient i que permeti que els pagesos "es guanyin dignament la vida".

Segons la portaveu de El Guaret, Ariana Seglar, la nova associació permetrà, a més, que els grups s’ajudin mútuament i tinguin més força i visibilitat.

Afegeix un comentari nou