Una última crida per fer les paus amb el Planeta

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)

Una última crida per fer les paus amb el Planeta

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)

Resum: 

Més de 250 científics, activistes, investigadors, intel·lectuals, parlamentaris... propugnen un manifest a favor de la transformació cap a un nou model que permeti superar la crisi ecològica i social actual.

Ha sortit a la llum el manifest “L'última crida” que ens situa davant “d'una crisi de civilització” i de la necessitat de buscar respostes urgentment.

Signat inicialment per més de 250 persones, afirma que ja hem sobrepassat els límits de la Terra i que “la crisi de règim i la crisi econòmica només es podran superar si al mateix temps se supera la crisi ecològica”. Davant d'això, el manifest parla de la necessitat d'una gran transformació “d’un calibre anàleg al de grans esdeveniments històrics com la revolució neolítica o la revolució industrial".

A més, alerta de la urgència de canviar la tendència actual, ja que el text dóna com a molt un lustre (5 anys) per construir “una societat que tingui com a objectiu recuperar l’equilibri amb la biosfera, i utilitzi la investigació, la tecnologia, la cultura, l’economia i la política per a avançar cap a aquest objectiu”.

Per últim, el manifest considera que “una civilització s’acaba i n’hem de construir una altra de nova”. Les conseqüències de no fer res —o fer massa poc— ens porten directament al col·lapse social, econòmic i ecològic. "Però si comencem avui, encara podem ser les i els protagonistes d’una societat solidària, democràtica i en pau amb el planeta”.

Ada Colau, Alberto Garzón, Antonio Turiel, Antonio Valero, Arcadi Oliveres, Belén Gopegui, Cayo Lara, Enric Duran, Esther Vivas, Teresa Forcades, Ferrán Puig Vilar, Florent Marcellesi, Joan Herrera, Joan Martínez… són alguns dels signants inicials d'un manifest que ha reunit prop de 5.300 adhesions en 3 dies, després de la seva presentació pública.

Més de 3.000 seguidors al facebook i repercussió al twitter amb els hashtags #UltimaLlamada #Ultimacrida.

El manifest es pot llegir a www.ultimallamada.org.

Afegeix un comentari nou