Icona d'una fletxa apuntant cap avall 
Icona d'una fletxa apuntant cap avall 
CERCA AVANÇADA
Leave blank for all. Otherwise, the first selected term will be the default instead of "Any".
Leave blank for all. Otherwise, the first selected term will be the default instead of "Any".
Leave blank for all. Otherwise, the first selected term will be the default instead of "Any".

biblioteca

Documents d’interès per a les entitats de descàrrega gratuïta.

 Font:
Associació Espanyola de Fundacions

Aquest estudi té com a objectiu realitzar una radiografia de l'estat de situació de les fundacions a Catalunya, tant en termes d'operativa (mesura amb el Compte de Resultats), com de situació patrimonial (Balanç). Per a això, en primer lloc, es contextualitza a la societat catalana segons la taxonomia derivada de les tipologies reconegudes pel protectorat català. Posteriorment, es presenta una anàlisi dels resultats dels comptes anuals de les fundacions a Catalunya referents a l'exercici de 2021; posant especial èmfasi en el volum i tipologia dels seus ingressos i despeses per àrea de treball. A més, s'estudia el valor patrimonial del sector, la qual cosa suposa una novetat respecte als resultats recollits en l'informe nacional. I, finalment, s'actualitza l'estimació del pes del teixit fundacional sobre l'economia, descrivint i avaluant addicionalment l'efecte tractor que exerceix sobre altres regions espanyoles.

 Font:
Plataforma per la Llengua

L'InformeCAT és un document que mostra una panoràmica de la salut del català a través d'un recull de 50 dades dels diversos àmbits que tenen una influència més gran per a la llengua. L'objectiu és fer de l'informe un document de referència que s'actualitzi anualment i que permeti disposar d'un termòmetre sobre l'estat i l'evolució de la llengua. Per a l'elaboració de l'InformeCAT s'han consultat diverses fonts i els estudis que l'entitat ha dut a terme durant el darrer any.

 Font:
La Confederació Empresarial del Tercer Sector Social de Catalunya

La publicació Com promoure la participació digital a la vostra organització? és una eina orientativa sobre com les tecnologies de la informació poden ajudar les entitats a millorar la participació dels membres, facilitar la comunicació i la col·laboració, un repte molt vigent en l’actual escenari d’acceleració de la digitalització, tant en l’àmbit empresarial, com en la realitat social i en la vida quotidiana de la població. Sens dubte, les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) poden contribuir de manera positiva reforçant la governança democràtica de les entitats i l’enfortiment del tercer sector social català.

 Font:
Vilanova Fernàndez, Marc i Rafecas Baqués, Laura
CoopCamp - 2023

Aquesta guia neix de la voluntat de l’Ate - neu Cooperatiu Coopcamp d’impulsar el foment de la Contractació Pública Responsable (CPSR) al Camp de Tarragona. Des de l’àmbit de l’Economia Social i solidària (ESS) i dels seus valors, es posa en relleu que cal que l’administració incorpori algunes pràctiques i estratègies per millorar l’accessibilitat de l’ESS a la contractació pública i que aquesta, alhora, incorpori valors i sigui responsable social i ambientalment.

 Font:
Plataforma per la Llengua i Consell Nacional de la Joventut de Catalunya

El CNJC i Plataforma per la Llengua han realitzat aquest estudi per conèixer la situació del català a l'associacionisme educatiu de base voluntària i comunitària. L'ús d'una llengua entre infants i joves és un element clau per saber quin estat de salut té i, sobretot, quin pot ser el seu futur. L'estudi s'ha dut a terme amb la col·laboració d'Acció Escolta de Catalunya, d'Escoltes Catalans, d'Esplais Catalans, de la Federació Catalana de l'Esplai, de Minyons Escoltes i Guies, i del Moviment de Centres d'Esplais Cristians de Catalunya.

 Font:
La Perifèrica

La Perifèrica ha elaborat aquest informe de presentació dels resultats del projecte europeu LAMMATIS, on l'entitat ha participat. L'objectiu és donar a conèixer com es gestiona la diversitat lingüística en els serveis educatius i d’acollida de persones migrades, i hi han participat alumnes de diferents centres formatius de tres països europeus i han realitzat un estudi comparatiu a partir del treball de camp efectuat.

 Font:
FundiPau
FundiPau - 2024

Des de FundiPau, entenen l’educació per la pau com una eina transformadora de la societat per assolir una ciutadania ben informada, formada i crítica, compromesa amb la construcció d’una societat més digna en un món sense violència i en pau.

Aquesta educativa vol oferir una sèrie de recursos relacionats amb la promoció de la cultura de la pau a totes les institucions amb responsabilitat i passió per a formar i educar. Així, en aquest document podreu trobar un ventall de materials de suport (ideari, càpsules de vídeo) i propostes educatives (tallers, propostes relacionades amb el DENIP), així com ofertes formatives (xerrades i exposicions itinerants) que podrien ser del vostre interès. En tots els casos, les persones participants seran membres actius de l’entitat i crearan espais de diàleg i debat.

 Font:
Tiñena Pla, Alfons

Les guies pràctiques de formació de la Federació d’Ateneus de Catalunya conformen la col·lecció documental que posem a disposició del conjunt dels ateneus perquè tinguin una eina útil, pràctica i de ràpida consulta, que els serveixi de referent per poder superar les casuístiques amb les quals es trobin durant la seva activitat habitual. En aquesta guia trobareu alguns aspectes clau que us ajudaran a gestionar millor les vostres sol·licituds de subvencions.

 Font:

Cada any hi ha tot un seguit de convocatòries de finançament, subvencions, premis i beques, que es van repetint. És per això que en el següent document les trobareu totes classificades per mesos i àmbits i també categoritzats entre finançaments públics i privats.

 Font:
Güerri, Cristina; López, José María; Medina, Juan José; Pedrosa, Albert; Sobrino, Cristina

Amb aquest informe, impulsat des de l’àrea “Alternatives de Seguretat” de l’ICIP i realitzat per un grup d’investigadors i investigadores de diferents universitats, s'ha volgut promoure una reflexió sobre la manera com es concep i es treballa avui en dia la seguretat als centres de formació universitaris. Concretament, considera rellevant l’anàlisi dels plans docents de grau i màster que actualment treballen, des de diferents nivells d’explicitat, el desplegament de la seguretat a les assignatures i pràctiques professionals.