Finançament
F Pere Tarrés

Premis Aprenentatge Servei, 2023

Adreçats als centres d’Educació Infantil, Educació Primària, ESO, Batxillerat i Formació Professional, públics, concertats o privats, així com a les entitats socials de l’Estat espanyol.

Convocant: 
Xarxa Espanyola d’Aprenentatge Servei, Educo i la Fundació Edebé, amb la col·laboració del Ministeri d’Educació i Formació Professional
Data de publicació de la convocatòria: 
Dimarts, 18 Abril, 2023
Termini convocatòria: 
30/09/2023
Àmbit: 
Infància, Joventut i Famílies
Voluntariat
Tipus: 
Premi
Tipus de finançament: 
Privat
Àmbit geogràfic: 
Estatal

Hi poden participar les entitats socials (entitats d’educació no formal, moviments i associacions juvenils, clubs de temps lliure i agrupacions escolta, associacions de voluntariat, mediambientals, culturals, etc.) que estiguin desenvolupant pràctiques d’aprenentatge servei en qualsevol de les comunitats autònomes.

Els centres educatius i les entitats socials que hi participin han de respectar les lleis vigents i, especialment, tot allò que fa referència a les mesures de protecció de la infància.

Atès que els Premis s’adrecen als sectors educatius no universitaris, les institucions universitàries no podran participar-hi presentant projectes en els quals l’alumnat universitari en sigui protagonista, però sí que s’hi poden presentar com a institucions col·laboradores dels centres educatius o entitats socials que es presenten en aquesta convocatòria.

Les administracions públiques en queden així mateix excloses, tot i que s’hi poden presentar com a institucions col·laboradores dels centres educatius o les entitats socials que s’hi presenten.

Objectius dels Premis

1. Reconèixer la tasca dels centres educatius i les entitats socials que integren l’aprenentatge dels infants i joves amb accions solidàries destinades a millorar la qualitat de vida de la comunitat.

2. Reconèixer la capacitat dels infants i joves, en especial, d’aquells que tenen menys oportunitats de provocar canvis positius a l’entorn, actuant com a ciutadania activa.

3. Reconèixer i donar visibilitat a les pràctiques d’aprenentatge servei com a eina d’èxit educatiu i compromís social, estimulant-ne la divulgació i la implementació.

4. Enfortir i difondre en la societat una cultura participativa, solidària i de compromís cívic, amb enfocament en la justícia social i els drets humans.

Es poden presentar projectes fets al curs 2021-2022 i curs 2022-2022.

CAPTCHA

Aquesta pregunta es per veure si realment ets una persona i no un generador de spam.