Finançament
F Pere Tarrés

1a edició de les beques Francesc Via

Iniciativa social per millorar la vida de les persones més vulnerables, per facilitar el tractament psicològic a persones assistides per la Fundació Via-Guasp i que no disposen de recursos econòmics.

Convocant: 
Fundació Via-Guasp
Data de publicació de la convocatòria: 
Dimarts, 9 Gener, 2024
Termini convocatòria: 
09/01/2024
Àmbit: 
Salut i Discapacitat
Tipus: 
Beques
Tipus de finançament: 
Privat
Àmbit geogràfic: 
Nacional

La Fundació Via-Guasp és una entitat de suport a la capacitat jurídica que atén a més de 150 persones que pateixen una malaltia mental greu, amb alts nivells de patiment mental i experiències de vida molt traumàtiques.

Des de la fundació s’atén de forma integral a la persona i es treballa en totes les esferes de la seva vida. Més enllà d’aquest servei d’assistència, la Fundació promou la creació d’altres serveis com és el servei d’oci o el servei d’assessorament a famílies. També s’enceten projectes i activitats per millorar la situació de les persones amb malaltia mental al territori.

La predominança del model d’atenció biomèdic, així com la carència de recursos del sistema públic d’atenció a la salut mental, fa que la dimensió del patiment quedi desatesa. Les persones amb perfils més crònics i amb major deteriorament cognitiu, amb poques possibilitats de recuperació, no tenen un espai especialitzat per fer psicoteràpia.

Al detectar la necessitat de les persones assistides de rebre teràpia psicològica però que no disposen de recursos econòmics, la Fundació Via-Guasp ha implementat per a l’any 2024 la 1a Edició de les Beques Francesc Via. Set persones ateses per l’entitat rebran teràpia durant tot l’any i serà finançada en la seva integritat per la fundació.

Des de la Fundació Via-Guasp es vol reivindicar la necessitat de dotació de majors recursos i professionals en la xarxa pública d’atenció a la salut mental, així com conscienciar sobre la importància d’aquest tipus d’acompanyament psicològic a les persones més vulnerables per pal·liar el patiment. Amb aquesta iniciativa es lluita per una societat més justa i s’actua
on els serveis públics no arriben.

CAPTCHA

Aquesta pregunta es per veure si realment ets una persona i no un generador de spam.