Setmana Mundial de les Immunodeficiències primàries 2012

Logotip de la Setmana Mundial de les Immunodeficiències Primàries 2012
Dilluns, 23/04/2012 fins Diumenge, 29/04/2012

ACADIP-Associació catalana de dèficits immunitaris primaris organitza per primer cop aquesta campanya de difusió i sensibilització sobre l'existència de les Immunodeficiències Primàries (IDP), i les necessitats dels afectats i les seves famílies, adreçada tant a la població general com a la professió mèdica i les institucions.

Aquest programa, que tindrà lloc del 22 al 29 d'abril, es fonamenta en 3 grans pilars:

  • Difusió a nivell general, mitjançant un projecte d'informació visual amb pòsters, vinils i tríptics distribuïts per les entitats col·laboradores arreu de Catalunya.
  • Xerrada – Cafè dirigida als mitjans de comunicació per tal d'informar de la realitat d'aquestes entitats al nostre país.
  • Curs de formació en el diagnòstic i tractament de les IDP per a Pediatres en formació. A càrrec del grup d'IDP de la Societat Catalana de Pediatria i la Societat Catalana d’ Immunologia.

Les IDP són un grup de malalties motivades per l'alteració quantitativa i/o funcional dels diferentes mecanismes implicats a la resposta immunitària, que globalment afecten a un de cada 2.000 neunats vius. Inclouen més de 200 defectes congènits i és freqüent que afectin a diversos membres d'una mateixa família.

Els pacients afectes d'una IDP són susceptibles a patir infeccions de gravetat variable que, si no són tractades de forma adient, poden ser fatals o deixar seqüeles que empitjorin la qualitat de vida de qui les pateix. També existeix un major risc a patir malalties autoinmunitàries, neoplàsies sobretot del tèixit limfàtic, i al·lèrgies.

En moltes ocasions, els malalts requereixen nombrosos controls mèdics i tractaments tant hospitalaris com a domicili de forma indefinida. Així es tracta, en la majoria de casos, de malalts crònics amb tot el que això suposa per a ells i les seves famílies tant a nivell físic com psicològic i social.

Existeix un gran desconeixement d'aquestes malalties, tant per part de la població en general com per part dels metges que primer han de sospitar-les, pediatres i metges de capçalera que treballen a l'atenció primària.

Data: 

Dilluns 23 abr

Hora: 

23:48

Correu electrònic de l'organitzador: 
secretari@acadip.org
CAPTCHA

Aquesta pregunta es per veure si realment ets una persona i no un generador de spam.