Finançament
F Pere Tarrés

Subvencions per a projectes de cooperació al desenvolupament DIBA 2012

La Direcció de Relacions Internacionals de la Diputació de Barcelona ha obert la convocatòria de subvencions per a donar suport a projectes de cooperació al desenvolupament.

Convocant: 
Direcció de Relacions Internacionals de la Diputació de Barcelona
Data de publicació de la convocatòria: 
Dimecres, 18 Juliol, 2012
Termini convocatòria: 
11/07/2012 fins 08/09/2012
Àmbit: 
Drets humans i Pau
Tipus: 
Subvenció
Tipus de finançament: 
Públic
Àmbit geogràfic: 
Local

Objectiu: enfortir i reforçar els processos de transformació social i de desenvolupament institucional, econòmic i social dels països tercers, a través de la cooperació al desenvolupament executada per partenariats público-privats, liderats per una entitat sense ànim de lucre.

* Les subvencions s’hauran de destinar a finançar activitats desenvolupades durant el període 1 de gener de 2012 al 30 de juny de 2014.

Àmbits temàtics preferents:
- Atenció a les necessitats bàsiques de la població (alimentació, salut, habitatge, educació) i l’estímul del teixit productiu i del comerç just, la capacitat i l’ organització social.
- Atenció als serveis locals bàsics per a la millora de la qualitat de vida de la ciutadania (cicle de l’aigua, gestió de residus, etc).
- Sostenibilitat econòmica i social mitjançant projectes que prevegin la integració i participació de la població destinatària, tot estimulant i reforçant la seva capacitat d’autodesenvolupament.
- Foment de les energies renovables i l’eficiència energètica.
- Reforçament institucional dels actors públics locals del país destinatari de l’acció.
- Processos de millora en el cicle integral de la seguretat alimentària.

Àmbits geogràfics preferents:
- Amèrica del Sud.
- Mediterrània Sud-Occidental.

Requisits dels participants:
- Entitats sense ànim de lucre que s’incloguin en el sector de les Organitzacions no Governamentals per al Desenvolupament, amb seu social o delegació permanent en els municipis de Barcelona.
- Entitats sense ànim de lucre que desenvolupin una activitat de dinamització del sector productiu i de coneixement, amb seu social o delegació permanent en els municipis de Barcelona.
- Partenariat format per actors publico – privats, liderats per una entitat sense ànim de lucre. Projectes amb un mínim de 4 socis, entre els quals hi hagi, l’entitat sol·licitant i, almenys, un municipi de Barcelona, un agent empresarial i un govern local o regional de país destinatari de l’acció.

Actuacions subvencionables:
· Donar suport a accions específiques que vinculin positivament migracions i desenvolupament.
· Potenciar el treball en xarxa dels diferents actors locals per promoure el desenvolupament econòmic mutu entre països desenvolupats i en desenvolupament.
· Impulsar mecanismes i accions per millorar i promoure el desenvolupament econòmic i la cohesió social en els països destinataris de l’acció.

Pressupost total: 300.000 euros (l’import individualitzat de les subvencions no superarà els 75.000 EUR i la quantia sol·licitada no podrà superar el 70% del cost total del projecte).

Termini sol·licituds: 8 de Setembre (60 dies des de l'endemà de la publicació al BOPB - 10 de Juliol 2012).

Més informació i formularis: al web del Departament.

CAPTCHA

Aquesta pregunta es per veure si realment ets una persona i no un generador de spam.