Twitter comença a eliminar piulades amb contingut racista i xenòfob

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB

Twitter comença a eliminar piulades amb contingut racista i xenòfob

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB

Resum: 

La xarxa de “micro-blogging” més utilitzada, comença a eliminar piulades amb comentaris racistes i xenòfobs, i també a eliminar els comptes d'usuaris que els escriuen. Aquestes accions també poden ser realitzades a Catalunya.

Excusar-se amb la llibertat d'expressió, no ha de ser sinònim de poder escriure ofenses contra qualsevol raça, ètnia, poble o cultura. És així com han actuat persones individuals, i fins i tot a nivell de grup, que han omplert les xarxes socials de comentaris ofensius contra els jueus, els musulmans o el poble català. Internet ha de ser lliure, però les eines en la qual ens comuniquem estan començant a tenir cura de les accions de certes persones.

Twitter és una de les xarxes socials més utilitzades a nivell mundial, i sembla començar a actuar contra el racisme i la xenofòbia. Durant aquest mes d'octubre, la xarxa de “micro-blogging” ha bloquejat l'accés a un grup neo-nazi d'Alemanya. Aquesta acció es va fer a requeriment de la policia alemanya.

A França han demanat eliminar piulades amb contingut xenòfob. En aquest cas, la Unió d'Estudiants Jueus de França va demanar a l'empresa eliminar les piulades que es feien en contra dels jueus i què utilitzaven una certa etiqueta per arribar a ser “trending topic”. A ressò d'això, estant sortint piulades, també sota una etiqueta, en contra dels musulmans, però de moment no han sigut retirades.

A Catalunya hi han vàries iniciatives per denunciar les piulades xenòfobes en contra dels catalans. Una d'elles és la pàgina web “apuntem.cat”, que mitjançant un procés automàtic realitza “retuits” de les piulades que tenen contingut en contra dels catalans i catalanes. Utilitzant la informació que dona aquesta pàgina, algú pot denunciar els usuaris de Twitter que realitzen aquests tipus de comentaris.

Esperem que els casos de França i Alemanya siguin un exemple a seguir en el cas de les piulades anticatalanes.

Font d'informació: BBC