Jornades formatives “Maras a Centreamèrica vs. Bandes Llatines a Catalunya”

Maras
Dimecres, 27/02/2013 fins Divendres, 01/03/2013

HUACAL-ONG de Solidaritat amb El Salvador organitza aquestes jornades amb l'objectiu principal de trencar els estereotips i prejudicis al voltant de les denominades "bandes llatines" de Barcelona i Catalunya, i diferenciar-les de les "maras" centreamericanes.

Es proposa contextualitzar tots dos contexts, establir les causes estructurals que generen l’aparició d’aquestes agrupacions, definir els trets característics d’aquests grups i facilitar dades que permetin entendre les circumstàncies socials, educatives, familiars i psicosocials que fan que els joves integrin aquests grups.

Tallers gratuïts amb inscripció prèvia.

Organitzades per Huacal i amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona i de la Comissió de Periodisme Solidari del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

Dies: 27 i 28 de febrer i 1 de març

Lloc: Col·legi de periodistes de Catalunya (Rambla Catalunya, 10. Barcelona)

Dirigides a professionals del món de l’educació, benestar social, seguretat i comunicació per tal d’establir les diferències entre els dos fenòmens, identificar les causes que generen l’existència d’aquests grups i analitzar les polítiques implementades per a lluitar contra aquest fenomen.

El tercer acte serà la presentació del Webdocumental "Alma, hija de la violència", el dia 1 de març. Serà obert al públic, incidirà especialment en el rol que les noies desenvolupen al interior de les Maras, consolidant encara més les desigualtats de gènere entre aquests joves.

Programa:

  • Dimecres 27 de febrer de 16h a 20h

Taller: "Bandes a Centreamericà: una història de les distintes Maras". Ponents: José Luis Sanz, periodista de El Faro (El Salvador), Verónica Reyna, coordinadora educació per a la pau, Servei Social Passionista (El Salvador), Pau Coll, RUIDO Photo (Barcelona).

  • Dijous 28 de febrer de 16h a 20h

Taller: "Maras de Centreamericà versus Bandes llatines a Catalunya: el fracàs de les polítiques publiques de seguretat i d’integració a Centreamericà i desafiaments a Catalunya". Ponents: José Luis Sanz, periodista de El Faro (El Salvador), Verónica Reyna, coordinadora educació per a la pau, Servei Social Passionista (El Salvador), Sergent Santiago Herrero, membre del Gabinet de Seguretat de la Direcció General d’Administració de Seguretat de la Generalitat de Catalunya.

  • Divendres 1 de març de 18h a 20h

Dones i Maras: La història de Alma. Presentació del webdocumental "Alma, hija de la violencia" (Premi 2013 Documental Interactiu World Press Photo-, Premi 2012 DocLab for Digital Storytelling, International Documentary Festival Amsterdam). Ponents i directors del webdocumental: Miquel Dewever-Plana, fotoperiodista (Barcelona, Premi Joan Alsina de Drets Humans 2012) i Isabelle Fougere, periodista i escriptora (París).

Per a inscripció i informació:

Telèfon: 933 194 752

e-mail: reds@redeuropea.org

Data: 

Dimecres 27 febr

Hora: 

16:00

Correu electrònic de l'organitzador: 
reds@redeuropea.org
CAPTCHA

Aquesta pregunta es per veure si realment ets una persona i no un generador de spam.