Els dinars interculturals de La família del costat, ara a l'Eixample

 Font:
Font:

Els dinars interculturals de La família del costat, ara a l'Eixample

Resum: 

Aquesta iniciativa de SOS Racisme proposa als veïns i veïns d'un barri dinar amb famílies d'altres orígens i supera els prejudicis. La primera edició es va realitzar a Horta-Guinardó i va ser tot un èxit.

A finals de novembre de 2014 una vintena de llars del districte d'Horta-Guniardó, Barcelona, van acollir dinars i sopars entre veïns i veïnes d'orígens culturals diversos. L'objectiu era afavorir el diàleg i enfortir els valors antiracistes i de veïnatge. SOS Racisme, impulsora de la iniciativa, es va mostrar satisfeta amb aquesta primera experiència i ja va avançar que el 2015 es replicaria a altres barris i districtes.

Així, La Família del Costat arriba ara a l'Eixample. Dissabte 14 de març, tindran lloc diversos dinars simultanis amb veïns i veïnes de barris com Fort Pienc i Sant Antoni i el dissabte 18 d’abril de Sagrada Família. A l'abril també serà el torn del districte Sants-Montjuïc i al juny de Sant Martí.

En aquesta fase del projecte es farà més èmfasi a la participació de les entitats, serveis i agents dels barris. A Fort Pienc i a Sant Antoni, per exemple, s’ha aconseguit la implicació dels i les participants al projecte d'integració Xeix, que treballa amb les comunitats xineses i pakistaneses des d'un punt de vista comercial, educatiu, cultural i social.

Hi ha tres maneres de participar al projecte: Sent amfitrió/ona, visitant o dinamitzador/a. La persona acompanyant o dinamitzadora s'encarregarà de fer les presentacions i ajudarà a establir un primer vincle entre les famílies. Per tal de preparar-se per desenvolupar aquest paper, els dinamitzadors i dinamitzadores participaran a una formació teòrico-pràctica el dia 5 de març.

Afegeix un comentari nou