Horta-Guinardó ha acollit els primers àpats de La Família del Costat

Horta-Guinardó ha acollit els primers àpats de La Família del Costat

Resum: 

Una vintena de llars han acollit dinars i sopars entre veïns i veïnes d’orígens culturals diversos, amb l'objectiu d'afavorir el diàleg i enfortir els valors antiracistes i de veïnatge.

Així s'ha engegat el projecte La Família del Costat de SOS Racisme Catalunya. Ha estat el cap de setmana del 29 al 30 de novembre a Horta-Guniardó, Barcelona. L'any vinent el projecte es replicarà a altres barris de Barcelona.

Compartir taula pot ser una gran oportunitat per combatre estereotips i prejudicis. Amb aquesta convicció ha posat en marxa SOS Racisme la iniciativa La Família del Costat. Conviden veïns i veïnes dels barris de Barcelona a asseure's a dinar o sopar junts i juntes. Es volen crear oportunitats i espais de relació veïnal que a través del diàleg facilitin el coneixement mutu i desmuntin els estereotips i prejudicis que dificulten la convivència.

La casa de la Roser i el Pep va ser la primera en obrir les seves portes a aquesta experiència. Van convidar la família de la Paulina, d'origen mexicà, formada per la seva neboda, la filla de la mateixa i una amiga. Hi van menjar mole, quesadillas, llom farcit amb ametlles i vichysoisse, però sobretot van fer un pas més cap a una Barcelona més inclusiva.

BTV ha captat amb les seves càmeres un altre dels sopars, el que s'ha fet a casa de la Mar i en Raimon:

La idea de La Família del Costat prové de SOS Racisme del País Basc i s'ha decidit posar en marxa a la capital catalana perquè, tal com explica el portaveu de SOS Racisme Edo Bazzaco, "hi falten espais i oportunitats perquè els i les veïnes de Barcelona es puguin conèixer".

Bazzaco assenyala, a més, que el model no serà una família catalana que acollirà algú d'origen estranger, sinó que pot ser a l'inrevés o que dues famílies d'orígens diversos s’obrin les portes mútuament. Alhora, SOS Racisme vol emfatitzar que les famílies participants siguin també diverses en tots els sentits (mono-parentals/marentals, parelles homosexuals, amistats, etc.).

A la plana web de la iniciativa han compartit receptes i fotografies d'aquests primers àpats. SOS Racismes desitja que serveixin per obrir boca i poder replicar l'experiència a altres districtes.

Afegeix un comentari nou