La Fundació Roca i Galès premia tres articles sobre cooperativisme, medi ambient i benestar social

Autor/a: 
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
 Font:
Font:

La Fundació Roca i Galès premia tres articles sobre cooperativisme, medi ambient i benestar social

Autor/a: 
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

La difusió del cooperativisme, el medi ambient i l’educació ambiental, així com el benestar social, és l’objectiu dels tres guardons inclosos en els Premis Fundació i Roca Galès, el veredicte dels quals s’ha conegut recentment.

Un any més, la Fundació Roca i Galès ha atorgat el 21è Premi Periodístic Jacint Dunyó, d’articles sobre cooperativisme, el 16è Premi Albert Pérez-Bastardas, d’articles sobre medi ambient i educació ambiental, i el 5è Premi Benet Vigo, d’articles sobre benestar social. La Fundació destaca l’èxit de la convocatòria i el nivell dels treballs rebuts enguany. L'acte de lliurament dels premis tindrà lloc el proper 20 de desembre.

El treball “L’economia social com a motor de creixement: Pot esdevenir Catalunya el Quebec d’Europa?”, de Jordi Valls i Olivé, ha rebut el primer premi del 21è Premi Periodístic Jacint Dunyó, dotat amb 650 euros. El jurat ha valorat el tractament periodístic i l’actualitat del tema atesa l’actual conjuntura històrica de Catalunya. El segon premi, dotat amb 300 euros, ha estat per al treball “Una nova font de cooperativisme. Dels pioners de Rochdale a la Cooperació 2.0”, d’Ivan Miró Acedo.

Pel què fa al 16è Premi Albert Pérez-Bastardas, el jurat ha decidit atorgar el primer premi, dotat amb 650 euros, al treball De l’Empordà a Barcelona. Reflexions a la vora d’un foc, de J. Víctor Gay Frias, pel seu valor periodístic i l’actualitat del tema. El segon premi d’aquest guardó, dotat amb 300 euros, ha estat per al treball Els cops del mercat al medi ambient, de Txiqui López Campos.

Per la seva banda, el jurat ha decidit declarar desert el primer premi del V Premi Benet Vigo. El segon premi ha estat per al treball El 0,7 % a la nòmina. Recursos solidaris en temps de crisi, de Txema Castiella i Viu, pel caràcter innovador del tema tractat.

A més d’aquests premis, els jurats han recomanat la publicació d’altres treballs presentats, que han quedat finalistes, a la revista Cooperació Catalana. La decisió final i l’ordre de publicació els decidirà el Consell de Redacció de la Revista.

La Fundació Roca i Galès, constituïda el 1976, té per objectiu la promoció i difusió del cooperativisme a Catalunya, com a element indispensable de l'economia social, i també treballa pel coneixement i defensa del patrimoni natural i el benestar social als Països Catalans.

Afegeix un comentari nou