La Direcció General de Política Lingüística participa en el projecte "Biblioteques amb DO"

Autor/a: 
Direcció General de Política Lingüística
 Font:
Font:

La Direcció General de Política Lingüística participa en el projecte "Biblioteques amb DO"

Autor/a: 
Direcció General de Política Lingüística

Resum: 

"Biblioteques amb DO" és un projecte que aposta per reduir la distància entre els bons llibres i el bon vi. Al llarg de l'any 25 biblioteques han organitzat 134 activitats.

La Direcció Generalde Política Lingüística del Departament de Cultura participa en el projecte “Biblioteques amb DO”, una proposta impulsada pel Servei de Biblioteques del mateix departament que es va iniciar el gener de 2013. Al llarg de l’any ha dinamitzat l’espai bibliotecari a través de 134 activitats organitzades per 25 biblioteques, que han donat a conèixer la cultura vitivinícola de cada una de les 12 denominacions d'origen catalanes. El projecte ha aportat nous públics a les biblioteques i n’ha ampliat la xarxa de col·laboradors, ha obert noves vies de col·laboració entre el sector públic i el privat i ha aconseguit un alt grau de satisfacció dels usuaris, que han destacat l’originalitat d’una proposta que encaixa amb encert territori, experiència i cultura.

L’acte de presentació de l’edició 2014 de “Biblioteques amb DO” va tenir lloc el 10 de desembre a la Biblioteca Sagrada Família de Barcelona. Carme Fenoll, cap del Servei de Biblioteques, va intervenir per fer balanç de la primera edició, i en va destacar l’èxit i l’interès que ha generat, tal com ho confirma la incorporació de 10 noves biblioteques, que passen de 25 (2013) a 35 (2014). Carme Fenoll va presentar també els recursos elaborats per donar suport al projecte: l’edició de Lletres i vins de Catalunya: bibliografia i tast de llengua. La Direcció General de Política Lingüística ha coordinat la part del tast de llengua, una secció que recull els orígens de les denominacions dels vins i ha estat elaborada per l'Oficina d'Onomàstica de l'Institut d'Estudis Catalans. A continuació, el TERMCAT ofereix la terminologia bàsica del sector de la vinya i el vi en català. Per donar relleu a l’interès de la col·laboració entre bibliotecaris i lingüistes.

Projecte: "Biblioteques amb DO"

Publicació:”Lletres i vins de Catalunya: bibliografia i tast de llengua”

Afegeix un comentari nou