Eliminar l'ajuda de 426 euros provocarà més pobresa i exclusió social

Eliminar l'ajuda de 426 euros provocarà més pobresa i exclusió social

Resum: 

La retallada de l’ajuda dels 426 euros és qualificada per les principals organitzacions socials com “molt alarmant, devastadora i indignant”.

El passat 1 de desembre el govern va anunciar l’eliminació de l’ajuda dels 426 euros a partir del febrer de 2011. Segons les principals organitzacions socials, això provocarà més pobresa i exclusió social, ja que prop de 300.000 persones cada mes es beneficiaven d’aquesta ajuda, com a única font d’ingrés.

El president d’EAPN (Xarxa Europea de Lluita contra la Pobresa i Exclusió Social) qualifica aquesta acció com “gravíssima perquè deixa sense assistència a milers de persones que ja estaven en una situació desesperada”.

A més la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya considera que “aquesta mesura és injusta i que redueix, encara més, el poder adquisitiu de les famílies”, i que encara serà més complicat reactivar l’economia del país.

D’altra banda, el govern ha anunciat que substituirà l’ajut dels 426 euros per una subvenció vinculada a la realització de cursos per als aturats que hagin esgotat tots els subsidis. Segons el Govern, la majoria dels aturats que van cobrar el subsidi dels 426 euros només tenia formació primària o secundaria.

Llegir més

Afegeix un comentari nou