Espanya destinarà més de 400 milions d’euros a programes internacionals d’ajudes

Espanya destinarà més de 400 milions d’euros a programes internacionals d’ajudes

Resum: 

El passat 17 de setembre el govern espanyol va aprovar tretze propostes d’ajuts a diferents organismes i programes internacional. La dotació, que anirà a càrrec del Fons d’Ajuda al Desenvolupament, serà per un import total de 401.030.000 euros.

Els ajuts que atorgarà Espanya són contribucions no reemborsables, excepte en la contribució que es destinarà al Fons Internacional per al Desenvolupament Agrícola que tindrà 45 anys de termini total d’amortització i es destinarà íntegrament a la dotació del Fons Fiduciari.

El desglossament de l’import total és el següent:

• 285,5 milions d’euros al Fons Internacional per al Desenvolupament Agrícola. L’objectiu és combatre la fam i la pobresa en països en vies de desenvolupament.
• 49,8 milions d’euros destinats al Programa de Nacions Unides per al Desenvolupament (PNUD). D’aquesta contribució voluntària, 30 milions aniran destinats a impulsar les accions del PNUD i la resta a fons específics i regionals, entre altres, d’Amèrica Llatina i Àfrica.
• 30 milions al Mecanisme Pegase de la Comissió Europea per als Territoris Palestins. Entre altres projectes, una part es destinarà a la reconstrucció de la Franja de Gaza.
• 13 milions a l’Agència de Nacions Unides per als Refugiats Palestins a l’Orient Mitjà (UNRWA), dels quals 8 milions aniran destinats al pressupost general de la UNRWA i 5 milions a les necessitats més urgents per als refugiats de la Franja de Gaza.
• 9 milions al Fons de Suport a la provisió de Serveis Públics Bàsics a Etiòpia, per a la lluita contra la pobresa.
• 1 milió d’euros al Programa del Fons Internacional de les Nacions Unides per a Emergències de la Infància (UNICEF) amb l’objectiu de construir un ambient protector dels nens vulnerables al Sudan.
• 4,55 milions d’euros a diferents programes del Fons d’Activitats de la Secretaria General Iberoamericana.
• 3,75 milions d’euros s’atorgaran al Fons Espanyol de la Secretaria General del Sistema d’Integració Centreamericà.
• 1 milió d’euros al Fons de Nacions Unides per al desenvolupament de la capitalització.
• 1 milió al Fons del Conveni de Nacions Unides sobre Diversitat Biològica destintats a la diversitat biològica, la utilització sostenible dels seus components i la distribució justa i equitativa dels beneficis derivats de la utilització de recursos genètics.
• 1,8 milions d’euros al Fons de Convenció Marc de les Nacions Unides sobre el canvi climàtic i 930.000 euros al fons de la Convenció de Nacions Unides de lluita contra la Desertificació.

A més, Espanya aportarà 600.000 euros a l’Organització Internacional per les Migracions.

Afegeix un comentari nou