Les XXXVIIIenes Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya es celebraran del 2 al 12 de setembre de 2010

 Font:
Dijous, 02/09/2010 fins Diumenge, 12/09/2010

L'acte inaugural serà el dijous 2 de setembre a Calella (Maresme) amb la presència de tots els grups, més l’Esbart Dansaire de Rubí, en representació de Catalunya i l’acte de cloenda serà a Barcelona el diumenge dia 12, on hi participarà el Grup Dansaire d’Ordino.

En el decurs dels actes de les JIF-Catalunya, que es duen a terme arreu de Catalunya, esclaten en el nostre país fortes manifestacions de cultura popular, i fa que a totes les poblacions que acullen les Jornades se celebrin actes durant aquests dies, sardanes, ballets, etc., i que el ressò folklòric arribi fins més enllà de la nostra terra.
Des de Llívia fins a Sant Carles de la Ràpita, i des de Barcelona fins a Bellpuig, durant onze dies s’apleguen més de 80.000 espectadors a l’entorn de les Jornades. Al llarg de les 37 edicions de les JIF, hi ha participat 200 grups d’un total de 65 països i set comunitats autònomes. Els marcs escollits per a les diferents actuacions són molt diversos, van des de places públiques, a pavellons municipals, passant per teatres, casals, etc.
Els grups actuen per diverses poblacions catalanes, en un ventall amplíssim que ha anat engrandint-se amb el temps, ja que aquelles 13 poblacions, del primer any de les JIF-Catalunya 1979, ara ronden la quarantena.
L’any 1972, a Barcelona, i en el si de l’Esbart Lluís Millet, es constituïa un moviment de divulgació folklòrica amb el nom de Jornades Internacionals Folklòriques (JIF), que treballava sota el lema de “Les danses dels pobles pel nostre poble”, i aquest eslògan continua vigent en la ideologia d’ADIFOLK.
Grups participants:

Enguany hi participen: Companyia estatal Lezkinga (Daguestan), Ballet cultural Rapanui Tumu Henua (Illa de Pasqua – Xile), Conjunt artístic Aourindé (Níger), Companyia folklòrica Sinaloense (Mèxic) i Conjunt de cant i dansa Ziemia Myslenicka (Polònia).

Aquests grups actuaran en diversos dies a: Pineda de Mar, Sabadell, Calella, Rajadell, Taradell, L’Hospitalet del Llobregat, Ordino, Sant Pere de Ribes, Les Borges Blanques, Las Llagosta, Bellpuig, Granollers, Malgrat de Mar, Llorenç del Penedès i Molins de Rei.

Per a més informació i conèixer tota la programació: al web d'Adifolk, o a info@adifolk.cat

Data: 

Dijous 02 set

Hora: 

12:58

Organitzador: 
ADIFOLK
Correu electrònic de l'organitzador: 
info@adifolk.cat