6 estudiants de la UdG participaran durant aquest curs en el projecte de Pisos Solidari per la Convivència al centre de Salt

Autor/a: 
OCD - Universitat de Girona
 Font:
Font:

6 estudiants de la UdG participaran durant aquest curs en el projecte de Pisos Solidari per la Convivència al centre de Salt

Autor/a: 
OCD - Universitat de Girona

Resum: 

Aquest projecte ha arribat ja a la seva 3a edició. El lloguer és de 75 €/mensuals, despeses a part; a canvi cada estudiant es compromet a dedicar 150 hores durant tot el curs a participar en diverses activitats d’inclusió social a la comunitat.

Pisos Solidaris per la Convivència és un projecte d'integració i cohesió social que es desenvolupa al centre de Salt i en què intervindran sis estudiants de la UdG que hi desenvoluparan diferents activitats destinades a millorar els espais de convivència del centre del municipi i de les comunitats veïnals. Aquestes activitats són promogudes i coordinades per l'Oficina Local d'Habitatge i per l'àrea d'Integració i Convivència de l'Ajuntament de Salt.

Així doncs, amb aquesta tercera convocatòria, el projecte es consolida i ens permet ampliar el nombre de participants, de 3 a 6, gràcies a la incorporació d'un segon pis provinent d'una donació particular. Els sis estudiants que han estat seleccionats d'entre totes les sol·licituds rebudes conviuran durant tot el curs acadèmic, repartits entre els dos habitatges, en règim de lloguer a un cost de 75€/mes, despeses de subministraments a part. A canvi, cadascun d'ells es compromet a dedicar 150 hores repartides durant tot el curs a realitzar diferents tasques de cohesió en la mateixa comunitat i bé en projectes d'espai obert.

Els estudiants que van participar en la primera edició van explicar la seva experiència en aquest vídeo del projecte:

Aquest projecte s'emmarca en el programa d'Activitats Solidàries que ofereix l'Oficina de Cooperació per al Desenvolupament de la Universitat de Girona. Els estudiants que completin les 150 hores del projecte obtindran 6 crèdits ECTS, un cop presentada una memòria final i una avaluació.

L'Oficina Local d'Habitatge de Salt i l'Oficina de Cooperació per al Desenvolupament de la UdG acompanyaran, guiaran i donaran suport constant als estudiants. Els tècnics, mediadors, tutors i estudiants es reuniran durant els propers dies per establir el pla de treball i dissenyar les accions concretes que es desenvoluparan. En cap cas la tasca dels estudiants suplantarà la feina dels tècnics o mediadors; la seva funció serà únicament de suport. El pla de treball de cada estudiant s'adequarà als seus coneixements i aptituds.

Recentment, El Punt Avui i el Diari de Girona s'han fet ressò d'aquest projecte i hi han dedicat espai en les seves respectives edicions impreses.

En la roda de premsa de presentació d'aquesta tercera edició del projecte, Ignasi Vila, Delegat del Rector de la UdG d'Igualtat, Gènere i Cohesió Social, va subratllar que aquesta iniciativa és una excel·lent oportunitat per als alumnes que hi participen per adquirir experiència sobre el terreny, desenvolupar competències transversals i reforçar el vessant social del seu currículum. Per la seva banda, Jaume Torramadé, alcalde de Salt, i Glòria Pàmies, regidora d'Habitatge, van destacar la consolidació del projecte i el compromís del municipi en l'impuls d'estudis universitaris.

Afegeix un comentari nou