La Plataforma ciutadana "Prou" a punt d'aconseguir l'abolició de la tauromàquia

La Plataforma ciutadana "Prou" a punt d'aconseguir l'abolició de la tauromàquia

Resum: 

La Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per a l'abolició de les curses de braus serà sotmesa a votació aquest dimecres 28 de juliol al Parlament de Catalunya. D'aquesta manera la Plataforma ciutadana "Prou" culmina el procés iniciat el desembre de 2008 amb la recollida de signatures per a la modificació de la llei de protecció d'animals. Tot fa pensar que finalment la Plataforma assolirà l'objectiu d'abolir la tauromàquia.

Una campanya amb un ampli suport

La Plataforma ciutadana "Prou" es va constituir el novembre de 2008 amb l'objectiu d'abolir la tauromàquia. Per a fer-ho possible va posar en marxa una Iniciativa Legislativa Popular que va aconseguir un total de 180.169 signatures, quan el mínim requerit és de 50.000. Aquesta ILP pretén modificar la Llei de Protecció d'Animals on s'inclouen les curses de braus com a espectacle prohibit a Catalunya.

La campanya, que ha tingut un gran ressò mediàtic, va rebre el suport de nombroses personalitats públiques, com Bruno Oro, Rita Marzoa, Gerard Quintana, Josep Maria Terricabras, Mathew Tree, Toni Soler, o fins i tot el Dalai Lama.

La votació, el proper 28 de juliol

Un cop admesa a tràmit i havent superat tot el procés burocràtic, la ILP -ja com a projecte de llei- serà votada pel Ple del Parlament de Catalunya del proper dimecres 28 de juliol. Aquest fet va portar a taurins i antitaurins a concentrar-se a les portes de la plaça de toros Monumental el passat diumenge 25 de juliol, en la que pot haver estat l'última cursa de braus a Catalunya.

Tot i que no se sap res del cert, tot fa pensar que el proper dimecres el Parlament votarà afirmativament al nou projecte de llei. ERC i ICV votaran a favor de l'abolició, mentre que el PP i Ciutadans votaran en contra, i CiU i PSC donaran llibertat de vot als seus diputats.

Una victòria ciutadana

Si finalment la modificació de la Llei de Protecció d'Animals prospera, la Plataforma "Prou" no només haurà aconseguit posar a l'agenda política l'abolició de la tauromàquia, sinó que haurà aconseguit que la societat civil modifiqui una llei a través d'un mecanisme participatiu com és la ILP.

Ressò internacional

La possibilitat de que el Parlament de Catalunya aboleixi la tauromàquia sembla haver tingut més ressò a la premsa internacional que a l'estatal. Tot seguit t'oferim un recull de coneguts mitjans de comunicació que fan referència a la votació que tindrà lloc el proper dimecres:

- The New York Times
- The times
- Time
- France 24
- The Guardian
- BBC
- The Independent
- Daily Mail
- The Telegraph

Comentaris

AHORA QUE EL PARLAMENT DE CATALUÑA HA ABOLIDO LAS CORRIDAS DE TOROS EN ESTA TIERRA, A PARTIR DE ENERO DEL AÑO 2012, VIENE LA SEGUNDA PARTE. ¿QUÉ VAN A HACER CON LOS TOROS CATALANES? ¿SE LOS VAN A COMER LOS ANTITAURINOS EN LOS RESTAURNTES, EN LOS SUPERMERCADOS DE CATALUÑA? ¿O TAL VEZ LOS TIPOS, Y TIPAS, DE ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUÑA DECIDAN PEGARLE UN TIRO A ESTOS BICHOS PARA QUITÁRSELOS DE ENCIMA DE UNA VEZ? ¿CUANTO DINERO LE VA A COSTAR A LA GENERALITAT DE CATALUÑA, A ESPAÑA EN DEFINITIVA, SUBVENCIONAR A LOS GANADEROS CATALANES PARA MANTENER A LOS TOROS COMIENDO HIERBA EN LA CAMPIÑA CATALANA? Y ASÍ LOS BIENPENSANTES, POLÍTICAMENTE CORRECTOS Y PROGRES DE ESPAÑA, CATALUÑA, EUROPA, PODAMOS CONTEMPLAR COMO VIVIEN PLÁCIDAMENTE ESTOS ANIMALES EN EL CAMPO? MIENTRAS NO VEAMOS A LOS ANTITAURINOS, YA SEAN CATALANES, ESPAÑOLES, INTERNACIONALES SACANDO UNA BILLETERA, Y DE LA MISMA UN BILLETE DE 100 EUROS Y HACIENDO EL GESTO DE DEPOSITAR ESTE DINERO EN UNA HUCHA QUE DIGA "PARA SUBVENCIONAR A LOS TOROS CATALANES", NO ME TOMARÉ EN SERIO A ESTA GENTE. EN CATALUÑA, LA ESTUPIDEZ HA DOMINADO A ESTA SOCIEDAD, UNA MEZCLA DE CATALANISMO, DE FOBIA A ESPAÑA, DE FEMINISMO ECOLOGETA, Y DE CONVERSION A ESTA NUEVA RELIGION LLAMADA ANIMALISMO. NO SIENTO ADMIRACION POR LA SOCIEDAD CATALANA.

Afegeix un comentari nou